Fremgangsmåte
1. Bruk opptint rødt hvalkjøtt av klasse 1 og skjær stykker fra utkanten av kjøttet (innsiden kan brukes til å lage sashimi)
2. Skjær kjøttstykkene i 2x2cm tykke stykker. Skjær dem deretter på skrå slik at bredden på bitene blir 1,5cm, hver bit ca. 15g.
3. Rasp opp hvitløken og ingefæren. (A) rasp gjerne ingefæren med skallet på for å få mere smak.
4. Legg kjøttbitene fra (2) i en bolle, og tilsett ingrediensene merket (A)
5. Hell i soyasaus tilsvarende 10% av kjøttmengden.
6. Bland ingrediensene godt sammen, og la marinere i ca. 5 minutter.
7. Gjør klar ingrediensene merket (C). For å gjøre overflaten ekstra sprø, tilsett genmai risen i potetmelet.
8. Gjør klar ingrediensene merket (B). Bland sammen eggeplomme, hvetemel, vann og kavring (panko). Brukt foodprocessor på kavringen for å male den ekstra fin
9. Dekk kjøttstykkene med et tynt lag av (B).
10. Lag deretter en panering med (C). Dekk stykkene jevnt med paneringen, og rist av det som blir overflødig.
11. Legg stykkene forsiktig i frityrolje, forvarmet til 180C. (Som en tommelfingerregel bør varmen være 180C i starten og 200C når stykkene er ferdig fritert)
12. Når alle stykkene er lagt i, skru opp varmen på platen og friter dem kjapt i ca. 1-1,5 minutt.