35

Fritert hvalkjøtt Japansk stil

Ved å bruke ingefær og hvitløk, skaper denne retten en fortreffelig smak man ikke finner i annen type kjøtt. Velsmakende på utsiden, myk og velduftende på innsiden. En klassisk hvalrett som aldri skuffer.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 2-3 porsjoner (ca. 300g)
  • Hvetemel: 2 Spiseskjeer (24g) (B)
  • Soyasaus: 30g (10% av kjøttmengden)
  • Vann: 120g
  • Grønnsaker som tilbehør: etter egen smak
  • Kavring (Panko): 4g (B) *1
  • Raspet ingefær: 1 bit (10g) (A)
  • Potetmel: 100g (C)
  • Raspet hvitløk: 1 bit (10g) (A)
  • Genmai ris*: 10g (C) *2
  • Eggeplomme: fra 1⁄2 egg (10g) (B)

*Genmai er en type uprosessert ris der
fargen er mørkere enn vanlig ris. Den
inneholder flere mineraler og vitaminer
sammenlignet med vanlig ris

*1: Finhakk med en foodprocessor eller
lignende.

*2: 10% av potetmel mengden.

*: Oppskriften på Fritert hvalkjøtt japansk
stil er fra restauranten «Kujira» i Bunkyo
distriktet i Tokyo som spesialiserer seg på
retter av hvalkjøtt.

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 2-3 porsjoner (ca. 300g)
  • Hvetemel: 2 Spiseskjeer (24g) (B)
  • Soyasaus: 30g (10% av kjøttmengden)
  • Vann: 120g
  • Grønnsaker som tilbehør: etter egen smak
  • Kavring (Panko): 4g (B) *1
  • Raspet ingefær: 1 bit (10g) (A)
  • Potetmel: 100g (C)
  • Raspet hvitløk: 1 bit (10g) (A)
  • Genmai ris*: 10g (C) *2
  • Eggeplomme: fra 1⁄2 egg (10g) (B)

*Genmai er en type uprosessert ris der
fargen er mørkere enn vanlig ris. Den
inneholder flere mineraler og vitaminer
sammenlignet med vanlig ris

*1: Finhakk med en foodprocessor eller
lignende.

*2: 10% av potetmel mengden.

*: Oppskriften på Fritert hvalkjøtt japansk
stil er fra restauranten «Kujira» i Bunkyo
distriktet i Tokyo som spesialiserer seg på
retter av hvalkjøtt.

 

Fremgangsmåte


1. Bruk opptint rødt hvalkjøtt av klasse 1 og skjær stykker fra utkanten av kjøttet (innsiden kan brukes til å lage sashimi)

2. Skjær kjøttstykkene i 2x2cm tykke stykker. Skjær dem deretter på skrå slik at bredden på bitene blir 1,5cm, hver bit ca. 15g.

3. Rasp opp hvitløken og ingefæren. (A) rasp gjerne ingefæren med skallet på for å få mere smak.

4. Legg kjøttbitene fra (2) i en bolle, og tilsett ingrediensene merket (A)

5. Hell i soyasaus tilsvarende 10% av kjøttmengden.

6. Bland ingrediensene godt sammen, og la marinere i ca. 5 minutter.

7. Gjør klar ingrediensene merket (C). For å gjøre overflaten ekstra sprø, tilsett genmai risen i potetmelet.

8. Gjør klar ingrediensene merket (B). Bland sammen eggeplomme, hvetemel, vann og kavring (panko). Brukt foodprocessor på kavringen for å male den ekstra fin

9. Dekk kjøttstykkene med et tynt lag av (B).

10. Lag deretter en panering med (C). Dekk stykkene jevnt med paneringen, og rist av det som blir overflødig.

11. Legg stykkene forsiktig i frityrolje, forvarmet til 180C. (Som en tommelfingerregel bør varmen være 180C i starten og 200C når stykkene er ferdig fritert)

12. Når alle stykkene er lagt i, skru opp varmen på platen og friter dem kjapt i ca. 1-1,5 minutt.

 

Flere oppskrifter:

japan

Panert hvalkjøtt med parmesan

En rett som passer for både store og små. Den sprø paneringen med Parm...

japan

Hval hari-hari gryte

En gryterett med hvalkjøtt og en generøs porsjon «Mizuna» blader.Den s...

norge

Hval Tataki «øst/vest»

Med vårløk og sesam, ponzu & enoki sopp. En enkel og god rett som passer ...