Fremgangsmåte
1. Skjær det modnede kjøttet (skal kjøttet spises rått, anbefales det å bruke kjøtt av klasse 1) i stykker.
2. Begynn å skjær 5-6mm tykke skiver fra kanten av stykket.
3. Skjær opp til én porsjon.
4. Det vil piple blod ut av hvalkjøttet, legg derfor stykkene på et stykke kjøkkenpapir for å trekke overflødig blod.
5. Tørk også oversiden av stykkene med et stykke kjøkkenpapir for å tørke vekk blodet.
6. Gjør klar sushi ris, og form dem i biter. Pass på at blodet fra kjøttet ikke fester seg på risen.
7. Bitene kan for øvrig lages på samme måte som vanlig sushi.
8. Legg sushibitene på et fat.
9. Ved restauranten «Taruichi» legges det en klump raspet ingefær på toppen av hver bit.
10. Til slutt legges det litt hakket pipeløk på toppen.