33

Hval tataki

Velsmakende, stekt på overflaten og rå på innsiden. Det er ikke bare Bukstripet bonitt som passer til tataki, men også rødt hvalkjøtt.Kjøttet stekes mens skivene fortsatt er halvfrosne for å holde innsiden rå. Man trenger derfor ikke å vente på at hele kjøttstykket er opptint før man starter tilberedningen.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: én porsjon ca. 100Ingefær: passende mengde
  • Grønnsaker:
    Japansk hvit reddik,
    Hvitløk
    Gressløk
    Paprika
    Tang
    Myoga*
    *japansk ingefær
    Kaiware*
    *En spire som ser ut som alfalfa. Har en spiss krydderpreget sennsepssmak
    Tomater
    Raspet ingefær
  • Salt: passende mengde
  • Ponzu saus: passende mengde

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: én porsjon ca. 100Ingefær: passende mengde
  • Grønnsaker:
    Japansk hvit reddik,
    Hvitløk
    Gressløk
    Paprika
    Tang
    Myoga*
    *japansk ingefær
    Kaiware*
    *En spire som ser ut som alfalfa. Har en spiss krydderpreget sennsepssmak
    Tomater
    Raspet ingefær
  • Salt: passende mengde
  • Ponzu saus: passende mengde

 

Fremgangsmåte


1. Legg det halvtinte kjøttstykket på en stekepanne eller på grillen.

2. Stek de kun på overflaten slik at stykkene holder seg rå på innsiden.

3. Skjær kjøttstykket i ca. 1cm tykke skiver.

4. Krydre bitene fra (3) med salt.

5. Trykk stykkene forsiktig med håndflaten slik at saltet trekker inn i kjøttet.

6. Held over ponzu saus, og hell av sausen som blir til overs.

7. Legg oppskårede grønnsaker i en bolle.

8. Legg til slutt stykkene fra (6) i bollen.

 

Flere oppskrifter:

norge

Hval og østerstartar

Tartar av Hval med Østers, pepperrot og black garlic majones. Dette er en ...

japan

Hval tartar

En tartarbiff der vi bevisst bevarer konsistensen ved å grovhakke kjøtte...

norge

Bao

Dette er en liten rett du enten kan lage flere like av, eller variere fylle...