33

Hval tataki

Velsmakende, stekt på overflaten og rå på innsiden. Det er ikke bare Bukstripet bonitt som passer til tataki, men også rødt hvalkjøtt.Kjøttet stekes mens skivene fortsatt er halvfrosne for å holde innsiden rå. Man trenger derfor ikke å vente på at hele kjøttstykket er opptint før man starter tilberedningen.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: én porsjon ca. 100Ingefær: passende mengde
  • Grønnsaker:
    Japansk hvit reddik,
    Hvitløk
    Gressløk
    Paprika
    Tang
    Myoga*
    *japansk ingefær
    Kaiware*
    *En spire som ser ut som alfalfa. Har en spiss krydderpreget sennsepssmak
    Tomater
    Raspet ingefær
  • Salt: passende mengde
  • Ponzu saus: passende mengde

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: én porsjon ca. 100Ingefær: passende mengde
  • Grønnsaker:
    Japansk hvit reddik,
    Hvitløk
    Gressløk
    Paprika
    Tang
    Myoga*
    *japansk ingefær
    Kaiware*
    *En spire som ser ut som alfalfa. Har en spiss krydderpreget sennsepssmak
    Tomater
    Raspet ingefær
  • Salt: passende mengde
  • Ponzu saus: passende mengde

 

Fremgangsmåte


1. Legg det halvtinte kjøttstykket på en stekepanne eller på grillen.

2. Stek de kun på overflaten slik at stykkene holder seg rå på innsiden.

3. Skjær kjøttstykket i ca. 1cm tykke skiver.

4. Krydre bitene fra (3) med salt.

5. Trykk stykkene forsiktig med håndflaten slik at saltet trekker inn i kjøttet.

6. Held over ponzu saus, og hell av sausen som blir til overs.

7. Legg oppskårede grønnsaker i en bolle.

8. Legg til slutt stykkene fra (6) i bollen.

 

Flere oppskrifter:

japan

Frityrstekt Hval

Siden kjøttet ikke er så tung i smaken, vil den forbli frisk selv etter ...

norge

Akevittflambert hvalbiff

Akevittflambert hvalbiff er en variant av en gammel klassiker som er pepper...

norge

Shitake og hval buljong

Råmarinert Hval i "umami"buljong. Dette en rett som har mye smaker, Buljon...