40

Hval yukhoe koreansk stil

En hvalrett fra yukhoes hjemland, Korea. Den velduftende, nypressede sesamoljen gir hvalkjøttet utsøkt, rund smak! Pærens saftige konsistens passer også perfekt sammen med hvalkjøttet. Plommesausen gir retten en ekstra liten aksent.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 180g
  • Sesamolje: 5ml
  • Soyasaus (A): 3 Spiseskjeer
  • Pære: 1⁄4 pære
  • Shochu (A) *: 1 Spiseskje
    *Japansk brennevin, lages av
    destillert ris, hvete, søtpotet,
    bokhvete eller brunt sukker.
    Kanskje erstattes med akevitt?)
  • Gulrot: 30g
  • Sukker: 1 Spiseskje
  • Vårløk: 10g
  • Plommesaus: 1⁄2 Spiseskje
  • Sesamfrø: passende mengde
  • Raspet hvitløk: 30g

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 180g
  • Sesamolje: 5ml
  • Soyasaus (A): 3 Spiseskjeer
  • Pære: 1⁄4 pære
  • Shochu (A) *: 1 Spiseskje
    *Japansk brennevin, lages av
    destillert ris, hvete, søtpotet,
    bokhvete eller brunt sukker.
    Kanskje erstattes med akevitt?)
  • Gulrot: 30g
  • Sukker: 1 Spiseskje
  • Vårløk: 10g
  • Plommesaus: 1⁄2 Spiseskje
  • Sesamfrø: passende mengde
  • Raspet hvitløk: 30g

 

Fremgangsmåte


1. Bland sammen på forhånd en yukhoe saus av ingrediensene merket (A)

2. Skjær ferdig opptint rødt hvalkjøtt i 1,5mm tykke skiver.

3. Skjær deretter stykkene i 1,5mm tykke strimler.

4. Hell i 30ml yukhoe saus fra (1) i en bolle.

5. Tilsett raspet hvitløk.

6. Tilsett sesamolje.

7. Legg i kjøttstrimlene og bland sammen. La smaken trekke godt inn i kjøttet.

8. Pære, gulrot og vårløk skjæres i tynne strimler.

9. Legg ingrediensene fra (8) inn i bollen fra (7) og bland sammen. Server på et fat, dryss litt sesamfrø på toppen til slutt.

 

 

Flere oppskrifter:

norge

Hval Tataki «øst/vest»

Med vårløk og sesam, ponzu & enoki sopp. En enkel og god rett som passer ...

norge

Hval Yakitori

Hval med honning og schechuan glace, betel blad & sprø hvitløk. Spyd kan ...

norge

Lett røkt hval i potetlefse

Rømme med aromater og gressløk. En annerledes vri på en klassiker. Vi ku...