40

Hval yukhoe koreansk stil

En hvalrett fra yukhoes hjemland, Korea. Den velduftende, nypressede sesamoljen gir hvalkjøttet utsøkt, rund smak! Pærens saftige konsistens passer også perfekt sammen med hvalkjøttet. Plommesausen gir retten en ekstra liten aksent.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 180g
  • Sesamolje: 5ml
  • Soyasaus (A): 3 Spiseskjeer
  • Pære: 1⁄4 pære
  • Shochu (A) *: 1 Spiseskje
    *Japansk brennevin, lages av
    destillert ris, hvete, søtpotet,
    bokhvete eller brunt sukker.
    Kanskje erstattes med akevitt?)
  • Gulrot: 30g
  • Sukker: 1 Spiseskje
  • Vårløk: 10g
  • Plommesaus: 1⁄2 Spiseskje
  • Sesamfrø: passende mengde
  • Raspet hvitløk: 30g

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 180g
  • Sesamolje: 5ml
  • Soyasaus (A): 3 Spiseskjeer
  • Pære: 1⁄4 pære
  • Shochu (A) *: 1 Spiseskje
    *Japansk brennevin, lages av
    destillert ris, hvete, søtpotet,
    bokhvete eller brunt sukker.
    Kanskje erstattes med akevitt?)
  • Gulrot: 30g
  • Sukker: 1 Spiseskje
  • Vårløk: 10g
  • Plommesaus: 1⁄2 Spiseskje
  • Sesamfrø: passende mengde
  • Raspet hvitløk: 30g

 

Fremgangsmåte


1. Bland sammen på forhånd en yukhoe saus av ingrediensene merket (A)

2. Skjær ferdig opptint rødt hvalkjøtt i 1,5mm tykke skiver.

3. Skjær deretter stykkene i 1,5mm tykke strimler.

4. Hell i 30ml yukhoe saus fra (1) i en bolle.

5. Tilsett raspet hvitløk.

6. Tilsett sesamolje.

7. Legg i kjøttstrimlene og bland sammen. La smaken trekke godt inn i kjøttet.

8. Pære, gulrot og vårløk skjæres i tynne strimler.

9. Legg ingrediensene fra (8) inn i bollen fra (7) og bland sammen. Server på et fat, dryss litt sesamfrø på toppen til slutt.

 

 

Flere oppskrifter:

norge

Tartar med røkt hval

Dette er en spennende måte å bruke hval på, hvor jeg blander like deler ...

japan

Hval hari-hari gryte

En gryterett med hvalkjøtt og en generøs porsjon «Mizuna» blader.Den s...

norge

Shitake og hval buljong

Råmarinert Hval i "umami"buljong. Dette en rett som har mye smaker, Buljon...