Ørjan Johannessen

Prisbelønnet kokk, og vinner av Bocuse d’Or 2015

les mer

Ørjan jobber på restauranten «Bekkjarvik Gjestgiveri» i Bekkjavik. Klikk her for å komme inn på deres hjemmeside

 

 

 

Fra Bekkjarvik til Bocuse d’Or

Ørjan Johannessen er en av Norges mest profilerte kokker og ble i 2011 kåret til Årets Kokk. Det skjedde etter at han vant den norske Bocuse d’Or finalen samme år. Kronen på verket kom i 2015 da han vant den internasjonale finalen i Lyon i 2015, og kunne tittulere seg verdensmester.

Matopplevelser du aldri glemmer

Ørjan er fra Austevoll i Hordaland og oppvokst ved Bekkjarvik Gjestgivere, som han i dag driver. Han gikk læretiden ved Hotell Neptun i Bergen, og var kjøkkensjef hos Odd Ivar Solvold I Sandefjord i fem og, og assisterte Geir Skeie i tidligere runder i forsøket på å vinne Bocuse d’Or i 2009.

Filosofien ved Bekkjarvik Gjestgiveri er at hvert måltid skal gi deg som gjest en matopplevelse du ikke glemmer. Her er det smaker og kulinariske opplevelser du kanskje aldri har hørt om før, men som smelter sammen på nye måter.

Bekkjarvik er lokalisert ut mot storhavet og mye av inspirasjonen på kjøkkenet hentes fra det maritime rett utenfor vestlandskysten. Både fisk, skalldyr, tang og tare utgjør en viktig del av opplevelsene de ønsker å formidle. Når vi utfordret Ørjan til å inspirere oss med hvalkjøtt så var han ikke vond å be.

Ørjan Johannessen har laget disse oppskriftene:

Hvalbiff salat "Thai Style"

Denne retten elsker jeg, og den skaper mange gode matminner fra Thailand, G...

Gravet hval "Nine sisters"

Dette er en rett som er lett og lage, denne retten passer som en forrett el...

Shitake og hval buljong

Råmarinert Hval i "umami"buljong. Dette en rett som har mye smaker, Buljon...

Hval og østerstartar

Tartar av Hval med Østers, pepperrot og black garlic majones. Dette er en ...