41

Hvalwok med ingefær og vårløk

Sprø på overflaten og myk på innsiden. En kinesisk rett som kombinerer det røde hvalkjøttet med velduftende vårløk og ingefær. De knasende gode grønnsakene passer også perfekt sammen. Ved å marinere kjøttet skikkelig, vil den vonde lukten forsvinne og prepareringstiden gå ned.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 200g *1
  • Ingefær (hakket i strimler): 10g (C)
  • Ingefær: 35g *1
  • Hvitløk (raspet): liten mengde (C)
  • Vårløk (De grønne delene): 40g *1
  • «Shiraga negi» (Finstrimlet, hvit vårløk): 40g (C)
  • Vann: 200ml (A)
  • Vispet egg: Ca. 1/3 egg
  • Shaoxingvin (Kinesisk fermentert risvin): 100ml (A)
  • Potetmel (Stivelse): 2 klyper
  • Soyasaus: 40ml (A)
  • Squash (Skjæres i 5mm tykke «halvmåner»): 65g
  • Sha jiang fen (Ingefærpulver): 1 teskje (A)
  • Rødløk (Skjæres i 5mm tykke skiver): 50g
  • Rødt hvalkjøtt: 2-3 porsjoner (100g)
  • Oransje paprika (Skjæres i 5mm tykke skiver): 30g
  • Soyasaus: liten mengde (B)
  • Shaoxingvin: 50ml
  • Pepper: liten mengde (B)
  • Vårløk (Skjæres i 5cm store biter): 20g
  • Shaoxingvin: 1 spiseskje (B)
  • Sesamolje, Vårløkolje (Se forklaring på vårløkolje i «Dish46 Spicy hvalwok»): Liten mengde
  • Sha jiang fen (Ingefærpulver): 1 teskje (B)

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 200g *1
  • Ingefær (hakket i strimler): 10g (C)
  • Ingefær: 35g *1
  • Hvitløk (raspet): liten mengde (C)
  • Vårløk (De grønne delene): 40g *1
  • «Shiraga negi» (Finstrimlet, hvit vårløk): 40g (C)
  • Vann: 200ml (A)
  • Vispet egg: Ca. 1/3 egg
  • Shaoxingvin (Kinesisk fermentert risvin): 100ml (A)
  • Potetmel (Stivelse): 2 klyper
  • Soyasaus: 40ml (A)
  • Squash (Skjæres i 5mm tykke «halvmåner»): 65g
  • Sha jiang fen (Ingefærpulver): 1 teskje (A)
  • Rødløk (Skjæres i 5mm tykke skiver): 50g
  • Rødt hvalkjøtt: 2-3 porsjoner (100g)
  • Oransje paprika (Skjæres i 5mm tykke skiver): 30g
  • Soyasaus: liten mengde (B)
  • Shaoxingvin: 50ml
  • Pepper: liten mengde (B)
  • Vårløk (Skjæres i 5cm store biter): 20g
  • Shaoxingvin: 1 spiseskje (B)
  • Sesamolje, Vårløkolje (Se forklaring på vårløkolje i «Dish46 Spicy hvalwok»): Liten mengde
  • Sha jiang fen (Ingefærpulver): 1 teskje (B)

 

Fremgangsmåte


1. Senk det opptinte kjøttstykket i en bolle med vann for å trekke blodet ut av kjøttet.

2. Skjær ingefæren i 5mm tykke skiver, og slå skivene med overflaten av en kinesisk kniv.

3. Slå de grønne delene av vårløken med en kinesisk kniv.

4. Legg ingrediensene merket (A) og fra (2) og (3) i en beholder. Bland ingefæren og vårløken godt sammen med hendene for å trekke mest mulig smak ut av ingrediensene.

5. Legg det røde hvalkjøttet fra (1) i (4). Dekk til med plastfilm og la den stå i kjøleskapet over natten.

6. Etter at kjøttet er marinert, ta det ut og tørk vekk det fuktige med litt kjøkkenpapir.

7. Skjær kjøttet i 5mm tykke biter, og legg én porsjon (100g) i en bolle.

8. Legg ingrediensene merket (B), og masser det inn i kjøttet.

9. Tilsett vispet egg, og masser videre.

10. Dekk til med potetmel og masser lett.

11. I en wok panne, bruk «abura tooshi» (Se oppskrift for «Spicy hvalwok») metoden på kjøttstykkene. Legg dem deretter over i en sil.

12. Bruk «abura tooshi» metoden på squashen.

13. Stek rødløken og paprikaen.

14. Tilsett ingrediensene merket (C), kjøttet og squashen i (13). Tilsett Shaoxingvin og stek.

15. Ha i vårløken. Stek kjapt for å bevare den knasende konsistensen.

16. Stek kjapt til slutt med litt sesamolje og vårløkolje.

 

Flere oppskrifter:

japan

Hvalwok med ingefær og vårløk

Sprø på overflaten og myk på innsiden. En kinesisk rett som kombinerer d...

japan

Sprø Hvalburger

En fyldig burger med fritert hvalkjøtt. Ingefærsausen demper noe av lukt...

japan

Japansk Hvalbiff

Det saftige, røde kjøttet og en spesial soyasaus skaper en utsøkt smaks...