14

Nudelsalat

Denne retten passer perfekt på varme sommerkvelder når det er grilling på agendaen! Det går veldig raskt å grille hvalkjøttet, og selve nudelsalaten kan lages på forhånd.

Ingredienser

  • Glassnudler
    100 gram
  • Lime juice
    2 ss
  • Soppsoya
    2 ss
  • Sesamolje
    2 ss
  • Sesamfrø
    2 ss
  • Mango
    1 liten
  • Rødløk
    ½ stk.
  • Koriander
    1 bunt
  • Cashewnøtter
    50 gram
  • Hvalkjøtt
    400 gram

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Ingredienser

  • Glassnudler
    100 gram
  • Lime juice
    2 ss
  • Soppsoya
    2 ss
  • Sesamolje
    2 ss
  • Sesamfrø
    2 ss
  • Mango
    1 liten
  • Rødløk
    ½ stk.
  • Koriander
    1 bunt
  • Cashewnøtter
    50 gram
  • Hvalkjøtt
    400 gram

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Fremgangsmåte


  1. Kok opp rikelig med saltet vann. Skru av varmen og ha i glassnudlene. Ha over i kaldt vann for avkjøling når nudlene er passe myke. Sil.
  2. Rist sesamfrøene i en tørr varm panne i noen min
  3. Skrell og kutt mangoen i små terninger
  4. Krydre med salt
  5. Krydre kjøttet godt med salt og pepper.
  6. Brun kjøttet godt i en varm grillpanne eller på grillen. Vend ofte på kjøttet for jevn bruning og steking. Det trenger kun noen få minutter til sammen. Det er viktig å la kjøttet hvile før det skjæres i skiver.
  7. Bland sammen liker deler soppsoya, sesamolja og lime
  8. Grov hakk/knus de rista cashewnøttene.
  9. Vend alt inn i nudlene. Smak til med viniagretten
  10. Bland det hele godt sammen.
  11. Snurr nuddelsalaten rundt en stor pinsett og legg pent på en side av tallerkenen. Topp med garnishet
  12. Hvalkjøttet skjæres i 1 cm tykke skiver. Det er viktig å skjære mot kjøttfibrene så kjøttet blir så mørt som mulig
  13. Hell litt vinaigrette over kjøttet også.
  14. Dryss over rista sesamfrø

 

 

Flere oppskrifter:

norge

Bao

Dette er en liten rett du enten kan lage flere like av, eller variere fylle...

norge

Hval tataki

Tataki er en japansk tilbredningsmetode hvor kjøttet kun brunes veldig let...

norge

Tartar med røkt hval

Dette er en spennende måte å bruke hval på, hvor jeg blander like deler ...