17

Hval tataki

Tataki er en japansk tilbredningsmetode hvor kjøttet kun brunes veldig lett før det skjæres i tynne skiver og marineres. Her har jeg marinert med en fermentert plommesaus, og garnert med forskjellige sprø elementer for tekstur. Retten passer fint som en delerett.

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
    100 g
  • Fermentert plommesaus
    50 g
  • Soyasaus
    1 ss
  • Limesaft
    ½ lime
  • Puffet villris
    Passende mengde
  • Sprøstekt grønnkål med grønn chilli
    Passende mengde
Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Tail meat av hval

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
    100 g
  • Fermentert plommesaus
    50 g
  • Soyasaus
    1 ss
  • Limesaft
    ½ lime
  • Puffet villris
    Passende mengde
  • Sprøstekt grønnkål med grønn chilli
    Passende mengde

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Tail meat av hval

Fremgangsmåte


  1. Gni hvalkjøttet inn med olje.
  2. Krydre godt med salt og nykvernet pepper
  3. Svi det av fort på alle sider i en varm grillpanne. Kjøttet skal ikke steke, det skal bare på en grillflate
  4. Smak til fermentertplomme saft med lime og soya
  5. Skjær hvalkjøttet i tynne skiver på tvers av kjøttfibrene. Et tips er å steke kjøttet når det er halvfryst
  6. Spre skivene godt utover tallerkenen
  7. Ha godt med den fermenterte plommesausen over hvalkjøttet
  8. Dryss over fritert villris, sprø grønnkå, chilli og karse for tekstur og spice til retten.

Flere oppskrifter:

japan

Soyamarinert hval og ris

Ved å modne kjøttet skikkelig vil smaken på hvalkjøttet bli bedre samt...

japan

Hval carpaccio

Hvalkjøtt som er opptint på en korrekt måte skal ikke lukte og passer go...

norge

Hvalbiff salat «Thai Style»

Denne retten elsker jeg, og den skaper mange gode matminner fra Thailand, G...