17

Hval tataki

Tataki er en japansk tilbredningsmetode hvor kjøttet kun brunes veldig lett før det skjæres i tynne skiver og marineres. Her har jeg marinert med en fermentert plommesaus, og garnert med forskjellige sprø elementer for tekstur. Retten passer fint som en delerett.

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
    100 g
  • Fermentert plommesaus
    50 g
  • Soyasaus
    1 ss
  • Limesaft
    ½ lime
  • Puffet villris
    Passende mengde
  • Sprøstekt grønnkål med grønn chilli
    Passende mengde
Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Tail meat av hval

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
    100 g
  • Fermentert plommesaus
    50 g
  • Soyasaus
    1 ss
  • Limesaft
    ½ lime
  • Puffet villris
    Passende mengde
  • Sprøstekt grønnkål med grønn chilli
    Passende mengde

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Tail meat av hval

Fremgangsmåte


  1. Gni hvalkjøttet inn med olje.
  2. Krydre godt med salt og nykvernet pepper
  3. Svi det av fort på alle sider i en varm grillpanne. Kjøttet skal ikke steke, det skal bare på en grillflate
  4. Smak til fermentertplomme saft med lime og soya
  5. Skjær hvalkjøttet i tynne skiver på tvers av kjøttfibrene. Et tips er å steke kjøttet når det er halvfryst
  6. Spre skivene godt utover tallerkenen
  7. Ha godt med den fermenterte plommesausen over hvalkjøttet
  8. Dryss over fritert villris, sprø grønnkå, chilli og karse for tekstur og spice til retten.

Flere oppskrifter:

norge

Akevittflambert hvalbiff

Akevittflambert hvalbiff er en variant av en gammel klassiker som er pepper...

norge

Hval tataki

Tataki er en japansk tilbredningsmetode hvor kjøttet kun brunes veldig let...

japan

Hval tataki

Velsmakende, stekt på overflaten og rå på innsiden. Det er ikke bare Buk...