2

Akevittflambert hvalbiff

Akevittflambert hvalbiff er en variant av en gammel klassiker som er pepperstek, men vi skal lage pepperstek av hval. Den skal vi flambere med akevitt.

Ingredienser

Hvalbiff av beste kvalitet a’ 180 gram: 4 porsjonar
Sopp: 200 g
Løk i skiver: 1 mellomstor
Smør: 1 ss
Grønnpeppersaus: 4 dl
Norsk Akevitt: 2-4cl
Salt og pepper

Grønnpeppersaus
2 ss heil grønnpepper Matolje
1 sjalottløk, finhakka
1⁄2 raud chilli, finhakka
1⁄2 raud paprika, finhakka 4 cl Norsk Akevitt
1 dl sherryeddik 2 d rødvin
5 dl oksekraft
3 dl kremfløyte
Maizenna
Salt og pepper

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Ingredienser

Hvalbiff av beste kvalitet a’ 180 gram: 4 porsjonar
Sopp: 200 g
Løk i skiver: 1 mellomstor
Smør: 1 ss
Grønnpeppersaus: 4 dl
Norsk Akevitt: 2-4cl
Salt og pepper

Grønnpeppersaus
2 ss heil grønnpepper Matolje
1 sjalottløk, finhakka
1⁄2 raud chilli, finhakka
1⁄2 raud paprika, finhakka 4 cl Norsk Akevitt
1 dl sherryeddik 2 d rødvin
5 dl oksekraft
3 dl kremfløyte
Maizenna
Salt og pepper

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Fremgangsmåte


  1. Smelt smør og stek løken i en panne
  2. Stek soppen
  3. Smak til med salt
  4. Smak til med pepper
  5. Anrett løk og sopp på varm tallerken
  6. Tilsett 1 ts smør og legg i hvalbiff, stekt medium minus (50 – 52 grader kjernetemperatur).
  7. Tilsett 2 cl akevitt og tenn på.
  8. Pass på øyebrynene.
  9. Legg kvalbiffen til kviling og tilsett 3 dl grønpeparsaus i panna.
  10. Del biffen i to.
  11. Anrett med grønnsakene og et par gode skjeer saus.
  12. Akevittflambert hvalbiff.

Flere oppskrifter:

japan

Hvalwok med ingefær og vårløk

Sprø på overflaten og myk på innsiden. En kinesisk rett som kombinerer d...

norge

Lett røkt hval & potetlefse

Rømme med aromater og gressløk. En annerledes vri på en klassiker. Vi ku...

japan

Koreansk hval kimchi gryte

En Kimchi gryte med masse grønnsaker som fremhever den myke konsistensen ...