2

Akevittflambert hvalbiff

Akevittflambert hvalbiff er en variant av en gammel klassiker som er pepperstek, men vi skal lage pepperstek av hval. Den skal vi flambere med akevitt.

Ingredienser

Hvalbiff av beste kvalitet a’ 180 gram: 4 porsjonar
Sopp: 200 g
Løk i skiver: 1 mellomstor
Smør: 1 ss
Grønnpeppersaus: 4 dl
Norsk Akevitt: 2-4cl
Salt og pepper

Grønnpeppersaus
2 ss heil grønnpepper Matolje
1 sjalottløk, finhakka
1⁄2 raud chilli, finhakka
1⁄2 raud paprika, finhakka 4 cl Norsk Akevitt
1 dl sherryeddik 2 d rødvin
5 dl oksekraft
3 dl kremfløyte
Maizenna
Salt og pepper

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Ingredienser

Hvalbiff av beste kvalitet a’ 180 gram: 4 porsjonar
Sopp: 200 g
Løk i skiver: 1 mellomstor
Smør: 1 ss
Grønnpeppersaus: 4 dl
Norsk Akevitt: 2-4cl
Salt og pepper

Grønnpeppersaus
2 ss heil grønnpepper Matolje
1 sjalottløk, finhakka
1⁄2 raud chilli, finhakka
1⁄2 raud paprika, finhakka 4 cl Norsk Akevitt
1 dl sherryeddik 2 d rødvin
5 dl oksekraft
3 dl kremfløyte
Maizenna
Salt og pepper

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Fremgangsmåte


  1. Smelt smør og stek løken i en panne
  2. Stek soppen
  3. Smak til med salt
  4. Smak til med pepper
  5. Anrett løk og sopp på varm tallerken
  6. Tilsett 1 ts smør og legg i hvalbiff, stekt medium minus (50 – 52 grader kjernetemperatur).
  7. Tilsett 2 cl akevitt og tenn på.
  8. Pass på øyebrynene.
  9. Legg kvalbiffen til kviling og tilsett 3 dl grønpeparsaus i panna.
  10. Del biffen i to.
  11. Anrett med grønnsakene og et par gode skjeer saus.
  12. Akevittflambert hvalbiff.

Flere oppskrifter:

norge

Hval tartar i sprø guoza

En liten f ingermat eller snacks som passer til alle anledninger. Gyoza få...

japan

Hval tartar

En tartarbiff der vi bevisst bevarer konsistensen ved å grovhakke kjøtte...

japan

Aburi Hvalbiff

En klassikker som fremhever de gode egenskapene ved det røde hvalkjøttet....