39

Spicy hvalwok

Selleriens friske og sprøe smak passer perfekt sammen med det myke, røde hvalkjøttet. I tillegg gir de ristede peanøttene retten en ekstra, knasende aksent. De som liker sterk mat vil nok la seg forføre av de fargerike chilifruktenes langvarige, sterke smak.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 2-3 porsjoner (100g)
  • Grønn chilli (skjæres i to): 30g (B)
  • Chili: 5g (B)
  • Shaoxingvin (Kinesisk fermentert risvin): 35ml (A)
  • Pleurotus eryngii*: (skjæres i 5mm brede biter) 60g (B)
  • Soyasaus: 1 Spiseskje (A)
  • Rød paprika (skjæres i 1cm brede strimler): 15g (B)Sukker: 5g (A)
  • Hvitløk (Finhakkes): 1 fedd
  • Kyllingkraft: 17ml (A)
  • Sesamolje: liten mengde
  • Potetmel (Stivelse): liten mengde (A)
  • Vårløkolje*: liten mengde
  • Selleri (Skjæres i passe store biter): 50g
  • Peanøtter (Ferdig brent): 25g*1: For ingredienser til forberedning, se oppskrift for «Dish47 Hvalwok
    med ingefær og vårløk»
    *2: Pleurotus eryngii er en østerssopp mye brukt i asiatiske retter
    *3: Dette er oljen som blir igjen etter å ha stekt vårløken på lav varme

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 2-3 porsjoner (100g)
  • Grønn chilli (skjæres i to): 30g (B)
  • Chili: 5g (B)
  • Shaoxingvin (Kinesisk fermentert risvin): 35ml (A)
  • Pleurotus eryngii*: (skjæres i 5mm brede biter) 60g (B)
  • Soyasaus: 1 Spiseskje (A)
  • Rød paprika (skjæres i 1cm brede strimler): 15g (B)Sukker: 5g (A)
  • Hvitløk (Finhakkes): 1 fedd
  • Kyllingkraft: 17ml (A)
  • Sesamolje: liten mengde
  • Potetmel (Stivelse): liten mengde (A)
  • Vårløkolje*: liten mengde
  • Selleri (Skjæres i passe store biter): 50g
  • Peanøtter (Ferdig brent): 25g*1: For ingredienser til forberedning, se oppskrift for «Dish47 Hvalwok
    med ingefær og vårløk»
    *2: Pleurotus eryngii er en østerssopp mye brukt i asiatiske retter
    *3: Dette er oljen som blir igjen etter å ha stekt vårløken på lav varme

 

Fremgangsmåte


1. Følg steg 1-10 i oppskriften for «Dish47 Hvalwok med ingefær og vårløk». Bland sammen ingrediensene merket (A) til en saus.

2. Frityrstek selleribitene, og legg dem over i en sil når det starter å dufte.

3. Frityrstek (Samme som for (2)) kjøttet fra (1)

4. Frityrstek (Samme som for (2) ingrediensene merket (B), og legg dem deretter over i en sil.

5. Varm opp en wok panne med litt olje (utenom det som er skrevet i ingredienslisten) og ha i hvitløken. Når det begynner å dufte, ha i ingrediensene fra (2), (3) og (4).

6. Når alt er ferdigstekt, tilsett sausen og bland sammen.

7. Tilsett sesamolje, vårløkolje og peanøtter. Etter en kort tid i woken er den klar.

 

Flere oppskrifter:

japan

Hval sashimi

En klassikker der de aller beste stykkene av hvalkjøttet kommer til sin re...

norge

Hvalbiff salat «Thai Style»

Denne retten elsker jeg, og den skaper mange gode matminner fra Thailand, G...

norge

Lettrøkt hval

Lettrøkt kval, pepperrotrømme, sprø toast og tyttebærvinaigrette kan du...