39

Spicy hvalwok

Selleriens friske og sprøe smak passer perfekt sammen med det myke, røde hvalkjøttet. I tillegg gir de ristede peanøttene retten en ekstra, knasende aksent. De som liker sterk mat vil nok la seg forføre av de fargerike chilifruktenes langvarige, sterke smak.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 2-3 porsjoner (100g)
  • Grønn chilli (skjæres i to): 30g (B)
  • Chili: 5g (B)
  • Shaoxingvin (Kinesisk fermentert risvin): 35ml (A)
  • Pleurotus eryngii*: (skjæres i 5mm brede biter) 60g (B)
  • Soyasaus: 1 Spiseskje (A)
  • Rød paprika (skjæres i 1cm brede strimler): 15g (B)Sukker: 5g (A)
  • Hvitløk (Finhakkes): 1 fedd
  • Kyllingkraft: 17ml (A)
  • Sesamolje: liten mengde
  • Potetmel (Stivelse): liten mengde (A)
  • Vårløkolje*: liten mengde
  • Selleri (Skjæres i passe store biter): 50g
  • Peanøtter (Ferdig brent): 25g*1: For ingredienser til forberedning, se oppskrift for «Dish47 Hvalwok
    med ingefær og vårløk»
    *2: Pleurotus eryngii er en østerssopp mye brukt i asiatiske retter
    *3: Dette er oljen som blir igjen etter å ha stekt vårløken på lav varme

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 2-3 porsjoner (100g)
  • Grønn chilli (skjæres i to): 30g (B)
  • Chili: 5g (B)
  • Shaoxingvin (Kinesisk fermentert risvin): 35ml (A)
  • Pleurotus eryngii*: (skjæres i 5mm brede biter) 60g (B)
  • Soyasaus: 1 Spiseskje (A)
  • Rød paprika (skjæres i 1cm brede strimler): 15g (B)Sukker: 5g (A)
  • Hvitløk (Finhakkes): 1 fedd
  • Kyllingkraft: 17ml (A)
  • Sesamolje: liten mengde
  • Potetmel (Stivelse): liten mengde (A)
  • Vårløkolje*: liten mengde
  • Selleri (Skjæres i passe store biter): 50g
  • Peanøtter (Ferdig brent): 25g*1: For ingredienser til forberedning, se oppskrift for «Dish47 Hvalwok
    med ingefær og vårløk»
    *2: Pleurotus eryngii er en østerssopp mye brukt i asiatiske retter
    *3: Dette er oljen som blir igjen etter å ha stekt vårløken på lav varme

 

Fremgangsmåte


1. Følg steg 1-10 i oppskriften for «Dish47 Hvalwok med ingefær og vårløk». Bland sammen ingrediensene merket (A) til en saus.

2. Frityrstek selleribitene, og legg dem over i en sil når det starter å dufte.

3. Frityrstek (Samme som for (2)) kjøttet fra (1)

4. Frityrstek (Samme som for (2) ingrediensene merket (B), og legg dem deretter over i en sil.

5. Varm opp en wok panne med litt olje (utenom det som er skrevet i ingredienslisten) og ha i hvitløken. Når det begynner å dufte, ha i ingrediensene fra (2), (3) og (4).

6. Når alt er ferdigstekt, tilsett sausen og bland sammen.

7. Tilsett sesamolje, vårløkolje og peanøtter. Etter en kort tid i woken er den klar.

 

Flere oppskrifter:

norge

Hval tataki

Tataki er en japansk tilbredningsmetode hvor kjøttet kun brunes veldig let...

japan

Hval Yukhoe

Denne retten er like mild og god i smaken som Yukhoe laget av oksekjøtt. ...

japan

Hval tartar

En tartarbiff der vi bevisst bevarer konsistensen ved å grovhakke kjøtte...