12

Shitake og hval buljong

Råmarinert Hval i "umami"buljong. Dette en rett som har mye smaker, Buljong på shiitake sopp med soya og søl løfter dette kjøttet til en smaksrik bombe og passer som en lett forrett i en meny eller om man tilsetter noen nudler, også som en lunsjrett.

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
  • Soya
  • Shitake sopp
  • Salt
  • Pepper
  • Fermentert Shitake
  • Tørkede sopp-smuler
  • Syrlige blader av oxalis
Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
  • Soya
  • Shitake sopp
  • Salt
  • Pepper
  • Fermentert Shitake
  • Tørkede sopp-smuler
  • Syrlige blader av oxalis

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Fremgangsmåte


  1. Ha vann i en kjele.
  2. Tilsett soya og shitake sopp.
  3. Kok opp og trek i ca 10 min.
  4. Skjær skiver av rå hval og kryddre med salt og sort pepper
  5. Legges i bunn av tallerken.
  6. Tilsett skiver av fermentert shitake.
  7. Strø over tørkede sopp smuler.
  8. Legg på syrlige blader av oxalis.
  9. Sil sopp buljongen og juster med salt.
  10. Hell varm buljong over sopp og kjøtt i en dyp skål.

 

Flere oppskrifter:

japan

Soyamarinert hval og ris

Ved å modne kjøttet skikkelig vil smaken på hvalkjøttet bli bedre samt...

norge

Hval tataki

Tataki er en japansk tilbredningsmetode hvor kjøttet kun brunes veldig let...

norge

Hvalbiff salat «Thai Style»

Denne retten elsker jeg, og den skaper mange gode matminner fra Thailand, G...