7

Hval tartar i sprø guoza

En liten f ingermat eller snacks som passer til alle anledninger. Gyoza får du kjøpt på asiatiske butikker og dette er en kjempespennende måte å servere hval tartaren på

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
    200 gram
  • Finkutta sjalottløk
    1 stk
  • Kapers
    2 ss
  • Dijon sennep
    2 ss
  • Kutta sylta rødbet
    4 ss
  • Eggeplomme
    1 stk
  • Sitron
    1 stk
  • Gressløk og pepperrot
  • Salt og Pepper
  • Gyoza ark
    6 stk
  • Solsikkeolje til fritering

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Terningkuttet hvalkjøtt

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
    200 gram
  • Finkutta sjalottløk
    1 stk
  • Kapers
    2 ss
  • Dijon sennep
    2 ss
  • Kutta sylta rødbet
    4 ss
  • Eggeplomme
    1 stk
  • Sitron
    1 stk
  • Gressløk og pepperrot
  • Salt og Pepper
  • Gyoza ark
    6 stk
  • Solsikkeolje til fritering

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Terningkuttet hvalkjøtt

Fremgangsmåte


  1. Friter gyoza arkene I en kjele med olje på 180 grader til de er gyllen brune
  2. Kutt hvalkjøttet I små terninger
  3. Tilsett finkuttet løk
  4. Tilsett finkuttet kapers
  5. Tilsett terninger av rødbet
  6. Ha i Dijon sennep og tilsett en eggeplomme
  7. Smak til med salt og pepper og sitronjuice
  8. Vend godt i sammen
  9. Finkutt gressløk til topping
  10. Fordel tartaren utover de friterte gyoza
  11. Riv over pepperrot
  12. Tilslutt strø over finkuttet gressløk

Flere oppskrifter:

japan

Aburi Hvalbiff

En klassikker som fremhever de gode egenskapene ved det røde hvalkjøttet....

japan

Hvalwok med ingefær og vårløk

Sprø på overflaten og myk på innsiden. En kinesisk rett som kombinerer d...

norge

Hval tataki

Tataki er en japansk tilbredningsmetode hvor kjøttet kun brunes veldig let...