9

Hval Yakitori

Hval med honning og schechuan glace, betel blad & sprø hvitløk. Spyd kan gjør suksess i mange sammenhenger, og så også for hvalkjøtt. Denne retten passer uansett årstid og gjerne best ved sommer, du kan fint erstatte betel blad med hjertesalat

Ingredienser

  • Mørnet hval biff
    400g
  • Estragon
    10g
  • Persille
    10g
  • Koriander
    10g
  • Hvitløk
    1 fedd
  • Sitron
    1 stk
  • Nøytral olje
    1 dl
  • Salt
    Passende mengde
  • Scechuan pepper
    1 liten ts kvernet
  • Honning
    1 ss
  • Kecap manis (søt soya)
    1 ss
  • Grillspyd
    Passende mengde
  • Betelblad
    1 pk
  • Sprø hviløk
    1 pk

 

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Ingredienser

  • Mørnet hval biff
    400g
  • Estragon
    10g
  • Persille
    10g
  • Koriander
    10g
  • Hvitløk
    1 fedd
  • Sitron
    1 stk
  • Nøytral olje
    1 dl
  • Salt
    Passende mengde
  • Scechuan pepper
    1 liten ts kvernet
  • Honning
    1 ss
  • Kecap manis (søt soya)
    1 ss
  • Grillspyd
    Passende mengde
  • Betelblad
    1 pk
  • Sprø hviløk
    1 pk

 

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Fremgangsmåte


  1. Kutt kjøttet i tynne lange skiver og tre de på spyd
  2. Fordel spydene på et brett og peppre på begge sider før du drysser litt salt over
  3. Ha alle urtene i en food processor eller bamix
  4. Tilsett nøytral olje, ha i hvitløk og riv zect av sitron
  5. Kjør i food processor og fordel over spydene. Mariner godt.
  6. Ha honning og kecap manis i sammen og tilsett sitronsaft
  7. Knus schechuan pepper i en morter og hell blandingen sammen med honning og kecap manis
  8. Stek eller grill spydene på hard varme i 2 min på hver side
  9. Pensle hvert spyd med glacen og ha litt salt over.
  10. Server spydene på en tallerken
  11. Spydene sklis fra over på et betel blad. Sørg for å få med deg all jucien som er på brettet over spydene.
  12. Topp med sprøstekt hvitløk

 

 

Flere oppskrifter:

norge

Hval tataki

Tataki er en japansk tilbredningsmetode hvor kjøttet kun brunes veldig let...

japan

Hval Yukhoe

Denne retten er like mild og god i smaken som Yukhoe laget av oksekjøtt. ...

norge

Shitake og hval buljong

Råmarinert Hval i "umami"buljong. Dette en rett som har mye smaker, Buljon...