3

Asiatiskinspirert carpaccio

Asiatisk inspirert carpaccio av kval med sprø grønn saker, cashewnøtter og sesamvinaigrette. Du kan fryse kjøttet og skjære det tynt på oppskjærsmaskin, eller som i denne retten, banke det flatt.

Ingredienser

Carpaccio

  • Ferskt hvalkjøtt av beste kvalitet
    Ca 200 g
  • Assorterte grønnnsaker (t.d. vårløk, gulrot, sellerirot, knutkål)
    100 g
  • Sesamvinaigrette
  • Cashewnøtter
    30 g
  • Pepper

Sesamvinaigrette:

  • Limejuice
    1 del
  • Fish sauce (helstvietnamesisk då denne er mindre salt)
    1 del
  • Sesamolje
    1 del
  • Sukker
    1 ss

Framgangsmåte:
Bland det heile og rør til sukkeret er oppløyst

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Ingredienser

Carpaccio

  • Ferskt hvalkjøtt av beste kvalitet
    Ca 200 g
  • Assorterte grønnnsaker (t.d. vårløk, gulrot, sellerirot, knutkål)
    100 g
  • Sesamvinaigrette
  • Cashewnøtter
    30 g
  • Pepper

Sesamvinaigrette:

  • Limejuice
    1 del
  • Fish sauce (helstvietnamesisk då denne er mindre salt)
    1 del
  • Sesamolje
    1 del
  • Sukker
    1 ss

Framgangsmåte:
Bland det heile og rør til sukkeret er oppløyst

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Fremgangsmåte


  1. Usaltede cashewnøtter ristes i ovn på 180 grader, ca. 10 minutter til de er gylne.
  2. Grønnsaker snittes til julienne.
  3. Grønnsakene legges i isvann slik at de blir sprø.
  4. Lag vinaigrette av lik del fishsauce…
  5. …lik del lime…
  6. og lik del sesamolje. Avrund gjerne med litt sukker
  7. Grovhakk Cashewnøtter
  8. Dryss over hakkede Cashewnøtter
  9. Tilsett en spiseskje vinaigrette
  10. Ferdig rett

Flere oppskrifter:

japan

Fritert hvalkjøtt Japansk stil

Ved å bruke ingefær og hvitløk, skaper denne retten en fortreffelig sma...

norge

Nudelsalat

Denne retten passer perfekt på varme sommerkvelder når det er grilling p...

japan

Aburi Hvalbiff

En klassikker som fremhever de gode egenskapene ved det røde hvalkjøttet....