32

Hval hari-hari gryte

En gryterett med hvalkjøtt og en generøs porsjon «Mizuna» blader.Den sprøe konsistensen av de vitaminrike «Mizuna» bladene passer perfekt sammen med hvalkjøttet. Serveres i en suppe laget av kraft fra flak av tørket «Katsuo» (Bukstripet bonitt)

Ingredienser

Rødt hvalkjøtt: 1 porsjon (ca. 80g)
Mizuna: passende mengde
Potetmel (Stivelse): passende mengde
Kraft av «Katsuo»: passende mengde
Jalapeño: passende mengde

*: Oppskriften på Hval hari-hari gryte er fra restauranten «Tokuya» i Osaka som spesialiserer seg på retter av hvalkjøtt.
(«Tokuya stengte dørene i mai 2019)

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

Rødt hvalkjøtt: 1 porsjon (ca. 80g)
Mizuna: passende mengde
Potetmel (Stivelse): passende mengde
Kraft av «Katsuo»: passende mengde
Jalapeño: passende mengde

*: Oppskriften på Hval hari-hari gryte er fra restauranten «Tokuya» i Osaka som spesialiserer seg på retter av hvalkjøtt.
(«Tokuya stengte dørene i mai 2019)

 

Fremgangsmåte


1. Bruk opptint og ferdig modnet rødt hvalkjøtt eller kjøtt fra buken.

2. Beregn ca. 80g per porsjon. Skjær dem i ca. 5mm tykke biter.

3. Dekk bitene med et tynt lag av potetmel, og trykk lett på overflaten. Rist av overflødig potetmel.

4. Kok opp en kjele med vann, og legg bitene i én og én.

5. Rør bitene hurtig rundt.

6. Ta de ferdigkokte kjøttbitene ut av kjelen og over i en sil. La de kjøle seg i kaldt vann.

7. Når bitene er ferdig nedkjølt, ta dem ut og la de tørke.

8. Hell i kraften laget av Katsuo-flak i en aluminiums- eller en keramikk kjele. Ha i litt Jalapeño for å gi smaken en
aksent.

9. Bruk svart pepper etter eget ønske. Særlig nykvernet pepper gir gryten en god duft.

10. Kok opp kraften og legg forsiktig i hvalkjøtt, tofu og «Mizuna» blader. Skjær av stilken og vask «Mizuna» bladene i rennende vann på
forhånd.

11. Unngå å koke «Mizuna» bladene for lengde i gryten for å bevare den sprøe konsistensen.

12. Server retten i passende porsjoner når ferdig. Den blir ekstra god om du spiser den sammen med suppen av kraften.

 

Flere oppskrifter:

japan

Hvalwok med ingefær og vårløk

Sprø på overflaten og myk på innsiden. En kinesisk rett som kombinerer d...

japan

Hval tartar

En tartarbiff der vi bevisst bevarer konsistensen ved å grovhakke kjøtte...

norge

Akevittflambert hvalbiff

Akevittflambert hvalbiff er en variant av en gammel klassiker som er pepper...