Fremgangsmåte
1. Bruk opptint og ferdig modnet rødt hvalkjøtt eller kjøtt fra buken.
2. Beregn ca. 80g per porsjon. Skjær dem i ca. 5mm tykke biter.
3. Dekk bitene med et tynt lag av potetmel, og trykk lett på overflaten. Rist av overflødig potetmel.
4. Kok opp en kjele med vann, og legg bitene i én og én.
5. Rør bitene hurtig rundt.
6. Ta de ferdigkokte kjøttbitene ut av kjelen og over i en sil. La de kjøle seg i kaldt vann.
7. Når bitene er ferdig nedkjølt, ta dem ut og la de tørke.
8. Hell i kraften laget av Katsuo-flak i en aluminiums- eller en keramikk kjele. Ha i litt Jalapeño for å gi smaken en
aksent.
9. Bruk svart pepper etter eget ønske. Særlig nykvernet pepper gir gryten en god duft.
10. Kok opp kraften og legg forsiktig i hvalkjøtt, tofu og «Mizuna» blader. Skjær av stilken og vask «Mizuna» bladene i rennende vann på
forhånd.
11. Unngå å koke «Mizuna» bladene for lengde i gryten for å bevare den sprøe konsistensen.
12. Server retten i passende porsjoner når ferdig. Den blir ekstra god om du spiser den sammen med suppen av kraften.