18

Tartar av hval i terte

Tartar av hval er raskt og enkel kosemat. Her har jeg lagt tartaren i små terter, for en mer raffinert servering. Det er tenkt som en apetittvekker/forett, men kan også legges i større porsjoner om hovedrett

Ingredienser

  • Hvalkjøtt – halvfryst
    Ca 30 g kjøtt pr terte
  • Sjalottløk brunoise
    1 ss
  • Soyasaus
    1 ss
  • Små terter
    3 stk.
  • Grønnchilli- eggekrem
    Passende mengde
  • Kimchisesam
    Passende mengde
  • Sprø løk
    Passende mengde
  • Salt og pepper
    Passende mengde
Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Hvalkjøtt – halvfryst
    Ca 30 g kjøtt pr terte
  • Sjalottløk brunoise
    1 ss
  • Soyasaus
    1 ss
  • Små terter
    3 stk.
  • Grønnchilli- eggekrem
    Passende mengde
  • Kimchisesam
    Passende mengde
  • Sprø løk
    Passende mengde
  • Salt og pepper
    Passende mengde

Fremgangsmåte


  1. Skjær hvalkjøttet i små terninger
  2. Kutt sjalottløk i brunoise
  3. Bland kjøttet med løk, soya og nykvernet pepper Smak eventuelt til med salt
  4. Bruk en gaffel for å mose smakene godt sammen.
  5. Fyll tertene ⅓ fulle med grønn chilli eggekrem
  6. Samle en god skje av tartar og legg midt i terten. Prøv å ikke dekk kremen, men trykk kjøttet den ned i den så fargekontrasten syns
  7. Ha over godt med kimchisesam og sprø løk.
  8. Pynt med koriander spirer til slutt

 

Flere oppskrifter:

norge

Hval tartar i sprø guoza

En liten f ingermat eller snacks som passer til alle anledninger. Gyoza få...

japan

Hval tartar

En tartarbiff der vi bevisst bevarer konsistensen ved å grovhakke kjøtte...

japan

Frityrstekt Hval

Siden kjøttet ikke er så tung i smaken, vil den forbli frisk selv etter ...