16

Ceviche av hval i hjertesalat

Hjer tebladsalat inspirerer til å f ylles på ulike spennende måter. Her lager vi en frisk variant med hvalkjøtt som kan spises som en typisk wraps

Ingredienser

  • Stangselleri-stenger
    2 stk
  • Rød chilli
    2 stk
  • God eplejuice
    100 g
  • Usøtet kondensert melk
    300 g
  • Ingefær
    20 g
  • Limejuice
    av 3 lime
  • Fritert rispapir
    Passende mengde
  • Hvalkjøtt
    Passende mengde
  • Granny smith eple
    1 stk.
  • Koriander
    Passende mengde
  • Hjertebladsalat
    Passende mengde

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Ingredienser

  • Stangselleri-stenger
    2 stk
  • Rød chilli
    2 stk
  • God eplejuice
    100 g
  • Usøtet kondensert melk
    300 g
  • Ingefær
    20 g
  • Limejuice
    av 3 lime
  • Fritert rispapir
    Passende mengde
  • Hvalkjøtt
    Passende mengde
  • Granny smith eple
    1 stk.
  • Koriander
    Passende mengde
  • Hjertebladsalat
    Passende mengde

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Fremgangsmåte


  1. Skrell og kutt eplet i terninger.
  2. Kutt hvalkjøttet i terninger
  3. Hell godt med tigermelk over hvalkjøttet. Bland sammen og la stå i noen minutter
  4. Vend inn epleterninger og finkuttet koriander.
  5. Smak til med salt og revet limezest
  6. Sil vekk overflødig væske, Legg en god skje av chevichen i hjertesalatblader
  7. Topp med fritter Sil vekk overflødig væske, Legg en god rispapir og koriander

 

Flere oppskrifter:

japan

Hval yukhoe koreansk stil

En hvalrett fra yukhoes hjemland, Korea. Den velduftende, nypressede sesam...

japan

Roast Hval

Hvalkjøtt som er forsiktig opptint og modnet lukter lite og god i smaken....

japan

Aburi Hvalbiff

En klassikker som fremhever de gode egenskapene ved det røde hvalkjøttet....