Fremgangsmåte
1. Ta det ferdig opptinte hvalkjøttet og bruk en kjøttmørner eller en gaffel for å mørne kjøttet. Da vil smaken ha lettere for å trekke inn i kjøttstykket.
2. Skjær kjøttet på skrå i passende porsjoner.
3. Legg kjøttet fra (2) i ingefærsausen. Legg på plastfolie, og la den stå i kjøleskapet og marinere i ca. en halv dag.
4. Bland sammen ingrediensene merket med [A] i en bolle. Paner så det ferdig marinerte kjøttet fra (3) i blandingen i (4).
5. Varm opp frityroljen til ca. 180 C, og legg kjøttstykkene forsiktig oppi. Friter dem i ca. 1-1.5 minutt mens du vender dem med jevne mellomrom.
6. Skjær burgerbrødet i to, og pensle dem med smeltet smør.
7. Stek brødet i 30 sekunder i en ovn på 180 C.
8. På underdelen av burgerbrødet, legg på lollo salat, majones, løkskiver og tomatskiver.
9. Legg på det friterte kjøttet fra (5) og deretter den hjemmelagde tomatsausen. Legg til slutt på persille og overdelen av burgerbrødet