24

Sprø Hvalburger

En fyldig burger med fritert hvalkjøtt. Ingefærsausen demper noe av lukten av kjøttet, og er samtidig med på å heve den saftige smaken av fritert hval. Den er overraskende mild i smaken, og lett å bli hekta på.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 100 – 115g per porsjon
  • Ingefærsaus: 15g *1
  • Hamburgerbrød: 55g
  • Smeltet smør: «Passende mengde»
  • Lollo Salat: 1 salatblad, 1 spiseskje majones, 1 tomatskive
  • Løkskiver: «Passende mengde»
  • Hjemmelaget tomatsaus: 1 spiseskje
  • Persille: «Passende mengde»
  • Eggeplomme [A]: Fra ett egg
  • Vann[A]: 120g
  • Hvetemel [A]: 24g
  • Strøkavring (Panko) [A]: 4g

 

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 100 – 115g per porsjon
  • Ingefærsaus: 15g *1
  • Hamburgerbrød: 55g
  • Smeltet smør: «Passende mengde»
  • Lollo Salat: 1 salatblad, 1 spiseskje majones, 1 tomatskive
  • Løkskiver: «Passende mengde»
  • Hjemmelaget tomatsaus: 1 spiseskje
  • Persille: «Passende mengde»
  • Eggeplomme [A]: Fra ett egg
  • Vann[A]: 120g
  • Hvetemel [A]: 24g
  • Strøkavring (Panko) [A]: 4g

 

 

Fremgangsmåte


1. Ta det ferdig opptinte hvalkjøttet og bruk en kjøttmørner eller en gaffel for å mørne kjøttet. Da vil smaken ha lettere for å trekke inn i kjøttstykket.

2. Skjær kjøttet på skrå i passende porsjoner.

3. Legg kjøttet fra (2) i ingefærsausen. Legg på plastfolie, og la den stå i kjøleskapet og marinere i ca. en halv dag.

4. Bland sammen ingrediensene merket med [A] i en bolle. Paner så det ferdig marinerte kjøttet fra (3) i blandingen i (4).

5. Varm opp frityroljen til ca. 180 C, og legg kjøttstykkene forsiktig oppi. Friter dem i ca. 1-1.5 minutt mens du vender dem med jevne mellomrom.

6. Skjær burgerbrødet i to, og pensle dem med smeltet smør.

7. Stek brødet i 30 sekunder i en ovn på 180 C.

8. På underdelen av burgerbrødet, legg på lollo salat, majones, løkskiver og tomatskiver.

9. Legg på det friterte kjøttet fra (5) og deretter den hjemmelagde tomatsausen. Legg til slutt på persille og overdelen av burgerbrødet

 

Flere oppskrifter:

norge

Akevittflambert hvalbiff

Akevittflambert hvalbiff er en variant av en gammel klassiker som er pepper...

norge

Hval tartar i sprø guoza

En liten f ingermat eller snacks som passer til alle anledninger. Gyoza få...

norge

Lettrøkt hval

Lettrøkt kval, pepperrotrømme, sprø toast og tyttebærvinaigrette kan du...