22

Roast Hval

Hvalkjøtt som er forsiktig opptint og modnet lukter lite og god i smaken. Hvalsteken kan nytes på mange måter, for eksempel i tynne skiver og servert som Carpaccio, eller som «tataki» med litt ponzu saus.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: størrelse etter eget ønske.*
  • Salt og pepper: passende mengde
  • Tilbehør / Saus: etter eget ønske

*I denne oppskriften er det brukt en stek på 2 kg.

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: størrelse etter eget ønske.*
  • Salt og pepper: passende mengde
  • Tilbehør / Saus: etter eget ønske

*I denne oppskriften er det brukt en stek på 2 kg.

 

Fremgangsmåte


1. Bruk ferdig opptint og modnet rødt hvalkjøtt. Kjøttet skal ha romtemperatur før tilberedning.

2. Krydre kjøttet med salt og pepper. Bruk rikelig med salt slik at smaken trenger skikkelig gjennom kjøttet.

3. Legg kjøttstykket på en varm stekepanne med litt olje. Kjøttet skal stekes relativt kjapt på høy varme.

4. Stek ca. til det begynner å bli svidd. Når bunnen er ferdig stekt, snu den over til siden.

5. Når alle sidene er ferdig stekt, stek den siste flaten. Når denne er ferdig stek, skru av platen.

6. Skru på platen igjen. Legg lokk med en annen panne, og la kjøttet dampe.

7. Om du ikker så vant med å dampe kjøttet kan det være en god idé å sjekke om innsiden blir stekt. Fortsett å dampe til den er ferdig stekt.

8. Når du er fornøyd kan du slå av platen. La kjøttet hvile seg litt før servering.

 

Flere oppskrifter:

japan

Frityrstekt Hval

Siden kjøttet ikke er så tung i smaken, vil den forbli frisk selv etter ...

norge

Hval tataki

Tataki er en japansk tilbredningsmetode hvor kjøttet kun brunes veldig let...

japan

Hvalwok med ingefær og vårløk

Sprø på overflaten og myk på innsiden. En kinesisk rett som kombinerer d...