Fremgangsmåte
1. Bruk ferdig opptint og modnet rødt hvalkjøtt. Kjøttet skal ha romtemperatur før tilberedning.
2. Krydre kjøttet med salt og pepper. Bruk rikelig med salt slik at smaken trenger skikkelig gjennom kjøttet.
3. Legg kjøttstykket på en varm stekepanne med litt olje. Kjøttet skal stekes relativt kjapt på høy varme.
4. Stek ca. til det begynner å bli svidd. Når bunnen er ferdig stekt, snu den over til siden.
5. Når alle sidene er ferdig stekt, stek den siste flaten. Når denne er ferdig stek, skru av platen.
6. Skru på platen igjen. Legg lokk med en annen panne, og la kjøttet dampe.
7. Om du ikker så vant med å dampe kjøttet kan det være en god idé å sjekke om innsiden blir stekt. Fortsett å dampe til den er ferdig stekt.
8. Når du er fornøyd kan du slå av platen. La kjøttet hvile seg litt før servering.