22

Roast Hval

Hvalkjøtt som er forsiktig opptint og modnet lukter lite og god i smaken. Hvalsteken kan nytes på mange måter, for eksempel i tynne skiver og servert som Carpaccio, eller som «tataki» med litt ponzu saus.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: størrelse etter eget ønske.*
  • Salt og pepper: passende mengde
  • Tilbehør / Saus: etter eget ønske

*I denne oppskriften er det brukt en stek på 2 kg.

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: størrelse etter eget ønske.*
  • Salt og pepper: passende mengde
  • Tilbehør / Saus: etter eget ønske

*I denne oppskriften er det brukt en stek på 2 kg.

 

Fremgangsmåte


1. Bruk ferdig opptint og modnet rødt hvalkjøtt. Kjøttet skal ha romtemperatur før tilberedning.

2. Krydre kjøttet med salt og pepper. Bruk rikelig med salt slik at smaken trenger skikkelig gjennom kjøttet.

3. Legg kjøttstykket på en varm stekepanne med litt olje. Kjøttet skal stekes relativt kjapt på høy varme.

4. Stek ca. til det begynner å bli svidd. Når bunnen er ferdig stekt, snu den over til siden.

5. Når alle sidene er ferdig stekt, stek den siste flaten. Når denne er ferdig stek, skru av platen.

6. Skru på platen igjen. Legg lokk med en annen panne, og la kjøttet dampe.

7. Om du ikker så vant med å dampe kjøttet kan det være en god idé å sjekke om innsiden blir stekt. Fortsett å dampe til den er ferdig stekt.

8. Når du er fornøyd kan du slå av platen. La kjøttet hvile seg litt før servering.

 

Flere oppskrifter:

norge

Lett røkt hval i potetlefse

Rømme med aromater og gressløk. En annerledes vri på en klassiker. Vi ku...

japan

Hval hari-hari gryte

En gryterett med hvalkjøtt og en generøs porsjon «Mizuna» blader.Den s...

norge

Hval og variasjon på jordskokk

Denne retten er en moderne versjon av den tradisjonelle hvalbiffen, med et ...