5

Lett røkt hval & potetlefse

Rømme med aromater og gressløk. En annerledes vri på en klassiker. Vi kutter det røkte kjøttet i tynne skiver, legger de taksten vis og serverer kjøttet i en lefse med en eggeblanding.

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
    300g
  • Rømme
    150g
  • Egg
    3 stk.
  • Rødløk
    1/2 stk.
  • Gressløk
    1 bunt
  • Salt
    Passende mengde
  • Pepper
    Passende mengde
  • Sitron
    Passende mengde
  • Potetlompe
    4 stk. store
  • Fersk pepperot
    1 stk.
  • Karse
    1 pk.

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Lettrøkt hvalkjøtt

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
    300g
  • Rømme
    150g
  • Egg
    3 stk.
  • Rødløk
    1/2 stk.
  • Gressløk
    1 bunt
  • Salt
    Passende mengde
  • Pepper
    Passende mengde
  • Sitron
    Passende mengde
  • Potetlompe
    4 stk. store
  • Fersk pepperot
    1 stk.
  • Karse
    1 pk.

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Lettrøkt hvalkjøtt

Fremgangsmåte


  1. Finkutt løken og tilsett løken i rømme
  2. Finkutt gressløk og tilsett i rømmeblandingen
  3. Riv kokt egg på et rivjern og ha dette i rømmeblandingen med resterende ingredienser
  4. Vend I sammen og smak til med salt og pepper
  5. Tilsett litt sitron juice
  6. Kutt den røkte hvalen i tynne skiver
  7. Legg i takstein oppå bakepapir og dryss over litt olje
  8. Legg et bakepapir over
  9. Kjevle det tynt u tog legg til siden
  10. Fordel rømmeblandingen utover på ei potetlefse
  11. Rull i sammen
  12. Legg potetlefsen over hvalkjøttet.
  13. Rull sammen slik at skjøyten er på underside
  14. Trim av sidene
  15. Pensle med litt olivenolje
  16. Kutt toppene av en karse
  17. Fordel karsen oppå rullen
  18. Rive pepperrot over
  19. Riv også litt sitronzect
  20. Server

 

Flere oppskrifter:

norge

Lettrøkt hval

Lettrøkt kval, pepperrotrømme, sprø toast og tyttebærvinaigrette kan du...

norge

Hval tataki

Tataki er en japansk tilbredningsmetode hvor kjøttet kun brunes veldig let...

norge

Stekt hval biff & løk

Syrlige vekster og kremet vin jaune saus. For mange er nok stekt hvalbiff o...