Fremgangsmåte
1. Skjær opp ferdig opptint og modnet rødt hvalkjøtt i porsjonsskiver og legg dem på et aluminiumsbrett. Krydre begge sider av skivene med salt og pepper.
2. Dekk begge sider av kjøttstykkene med hvetemel.
3. Fjern hvetemel som blir overflødig.
4. Dekk godt til med egg.
5. Dekk deretter til med kavring /panko.
6. Dekk begge sider skikkelig med kavring / panko.
7. Legg kjøttstykkene forsiktig i oljen, forvarmet til ca. 180 C.
8. Beregnet friteringstid er ca. 1 minutt og 45 sekunder – 2 minutter. Ta kjøttet ut når paneringen har skiftet farge.
9. La oljen dryppe skikkelig av.
10.Skjær stykkene opp i passende munnfuller. Anbefalt friteringsgrad er rå.
11. I «Taruichi» serveres kjøttet sammen med salat og majones. Grønnsaker kan tilpasses etter eget ønske.
12. Legg ved saus. (Du kan bruke vanlig «tonkatsu» saus som du finner i butikkene)