37

Hval Yukhoe

Denne retten er like mild og god i smaken som Yukhoe laget av oksekjøtt. Kombinasjonen av det røde kjøttet, sesamoljen og eggeplommen skaper en silkemyk smaksopplevelse, samtidig som kjøttet bevarer sin faste konsistens.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: én porsjon (ca. 100g)
  • Hvitløkspasta: 1 klype
  • Vårløk: finhakk 1cm lange striper
  • Sesamfrø: 1 klype
  • Sesamolje: 2 teskjeerEggeplomme: passende mengde *1
  • «La Yu»*: 2 teskjeer
    *Kinesisk olje med chili
  • Tilbehør: etter egen smak

*Oppskriften på Hval Yukhoe er fra restauranten
«Ichinotani» i Kanda området i Tokyo som
spesialiserer seg på retter av hvalkjøtt.

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: én porsjon (ca. 100g)
  • Hvitløkspasta: 1 klype
  • Vårløk: finhakk 1cm lange striper
  • Sesamfrø: 1 klype
  • Sesamolje: 2 teskjeerEggeplomme: passende mengde *1
  • «La Yu»*: 2 teskjeer
    *Kinesisk olje med chili
  • Tilbehør: etter egen smak

*Oppskriften på Hval Yukhoe er fra restauranten
«Ichinotani» i Kanda området i Tokyo som
spesialiserer seg på retter av hvalkjøtt.

 

Fremgangsmåte


1. Skjær ferdig opptint og modnet hvalkjøtt i passende
stykker, og deretter i tynne skiver.

2. Skjær ca. 5-6 skriver per porsjon.

3. Skjær de tynne skivene videre i små biter. Ikke skjær de for smått om du ønsker å bevare konsistensen i kjøttet.

4. Gjør klar vårløken (Du velger selv om du vil bruke den grønne eller hvite delen av løken)

5. Finhakk vårløken.

6. Legg kjøttet og den finhakkede vårløken i en bolle.

7. Ha i sesamolje, «la yu», hvitløkspasta i bollen og bland sammen.

8. Bruk hendene til å blande det godt sammen.

9. Ved «Ichinotani» serveres retten over et bedd med rød lollo salat og finhakket kål. Tilbehøret kan du velge selv

10. Legg på «Yukhue» blandingen. Den vil se ekstra appetittlig ut om den danderes i høyden.

11. Legg til slutt på eggeplommen. Kan også bruke vaktelegg.

 

Flere oppskrifter:

norge

Lett røkt hval & potetlefse

Rømme med aromater og gressløk. En annerledes vri på en klassiker. Vi ku...

norge

Asiatiskinspirert carpaccio

Asiatisk inspirert carpaccio av kval med sprø grønn saker, cashewnøtter ...

norge

Hval Tataki «øst/vest»

Med vårløk og sesam, ponzu & enoki sopp. En enkel og god rett som passer ...