11

Gravet hval «Nine sisters»

Dette er en rett som er lett og lage, denne retten passer som en forrett eller på en buffet eller på et koldtbord, passer til de fleste garnityrer og salater

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
  • Salt
  • Sukker
  • Korianderfrø
  • Søl
  • Sukkertare
  • Gin

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
  • Salt
  • Sukker
  • Korianderfrø
  • Søl
  • Sukkertare
  • Gin

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Fremgangsmåte


  1. Smelt smør og stek løken i en panne.
  2. Stek soppen.
  3. Smak til med salt.
  4. Smak til med pepper.
  5. Anrett løk og sopp på varm tallerken
  6. Tilsett 1 ts smør og legg i hvalbiff, stekt medium minus (50 – 52 grader kjernetemperatur)
  7. Tilsett 2 cl akevitt og tenn på.
  8. Pass på øyebrynene.
  9. Legg kvalbiffen til kviling og tilsett 3 dl grønpeparsaus i panna.
  10. Del biffen i to.
  11. Anrett med grønnsakene og et par gode skjeer saus.

 

 

Flere oppskrifter:

norge

Hval Tataki «øst/vest»

Med vårløk og sesam, ponzu & enoki sopp. En enkel og god rett som passer ...

japan

Japansk Hvalbiff

Det saftige, røde kjøttet og en spesial soyasaus skaper en utsøkt smaks...

norge

Hval og variasjon på jordskokk

Denne retten er en moderne versjon av den tradisjonelle hvalbiffen, med et ...