11

Gravet hval «Nine sisters»

Dette er en rett som er lett og lage, denne retten passer som en forrett eller på en buffet eller på et koldtbord, passer til de fleste garnityrer og salater

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
  • Salt
  • Sukker
  • Korianderfrø
  • Søl
  • Sukkertare
  • Gin

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
  • Salt
  • Sukker
  • Korianderfrø
  • Søl
  • Sukkertare
  • Gin

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Fremgangsmåte


  1. Smelt smør og stek løken i en panne.
  2. Stek soppen.
  3. Smak til med salt.
  4. Smak til med pepper.
  5. Anrett løk og sopp på varm tallerken
  6. Tilsett 1 ts smør og legg i hvalbiff, stekt medium minus (50 – 52 grader kjernetemperatur)
  7. Tilsett 2 cl akevitt og tenn på.
  8. Pass på øyebrynene.
  9. Legg kvalbiffen til kviling og tilsett 3 dl grønpeparsaus i panna.
  10. Del biffen i to.
  11. Anrett med grønnsakene og et par gode skjeer saus.

 

 

Flere oppskrifter:

japan

Hval Yukhoe

Denne retten er like mild og god i smaken som Yukhoe laget av oksekjøtt. ...

norge

Shitake og hval buljong

Råmarinert Hval i "umami"buljong. Dette en rett som har mye smaker, Buljon...

japan

Japansk Hvalbiff

Det saftige, røde kjøttet og en spesial soyasaus skaper en utsøkt smaks...