38

Koreansk hval kimchi gryte

En Kimchi gryte med masse grønnsaker som fremhever den myke konsistensen i hvalkjøttet. Den velsmakende, spicy suppen er lett å bli hekta på. Den relativt enkle oppskriften gjør at kvaliteten på ingrediensene i stor grad påvirker utseende på sluttresultatet.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 2 porsjoner (110g
  • Løk: 1/2 løk
  • Daikon (japansk, hvit reddik): 1/4 rot
  • Rå Chili: 1 chili
  • Kraft av av «Kombu» tang*: 800ml
    *Tangen bløtlegges i kaldt vann i én time
  • Raspet hvitløk: 2 spiseskjeer
  • Bønnespirer: 1 bunt
  • Salt: 8g
  • Vårløk: 10cm
  • Chilipulver: 16g

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 2 porsjoner (110g
  • Løk: 1/2 løk
  • Daikon (japansk, hvit reddik): 1/4 rot
  • Rå Chili: 1 chili
  • Kraft av av «Kombu» tang*: 800ml
    *Tangen bløtlegges i kaldt vann i én time
  • Raspet hvitløk: 2 spiseskjeer
  • Bønnespirer: 1 bunt
  • Salt: 8g
  • Vårløk: 10cm
  • Chilipulver: 16g

 

Fremgangsmåte


1. Skjær opptint rødt hvalkjøtt i passende biter.

2 . Legg bitene fra (1) i kaldt vann i 2 timer for å trekke blodet ut av kjøttet.

3. Kok opp vann i en gryte, og legg i bitene fra (3). Kok dem lett for å fjerne lukten, skru deretter av varmen.

4. Kjøttet fra (4) legges over i en sil.

5.  Skrell skallet av «Daikon» roten, og skjær dem i passe store biter.

6. Skjær vårløken på skrå.

7. Skjær løken i 5mm tykke skiver.

8. Skjær chilien på skrå.

9. Hell i kraften i en kimchi gryte, og legg deretter i «Daikon» bitene. La de koke i 5 minutter på sterk varme.

10. Legg i bønnespirene og kok videre påsterk varme i 1 minutt.

11. Sett gryten på lav varme og legg i kjøttet fra (5). La koke i 5 minutter mens du fjerner skummet på overflaten.

12. Tilsett raspet hvitløk.

13. Tilsett salt og chilipulver.

14. Legg i løk, vårløk og chili.

15. Kok til grønnsakene er gjennomkokt.

 

Flere oppskrifter:

japan

Hval tataki

Velsmakende, stekt på overflaten og rå på innsiden. Det er ikke bare Buk...

japan

Hval Yukhoe

Denne retten er like mild og god i smaken som Yukhoe laget av oksekjøtt. ...

japan

Roast Hval

Hvalkjøtt som er forsiktig opptint og modnet lukter lite og god i smaken....