15

Mandelpotetlefser med røkt hval

Denne retten passer fint som en appetittvekker eller forrett. Det er enkle norske smaker som kompenserer den lettrøkte hvalen veldig godt!

Ingredienser

  • Mandelpotet
    200 gram
  • Salt
  • Hvetemel
    50 gram
  • Sjalottløk
    2-3 små
  • Maizenna
    1 ss
  • Nøytral olje til fritering
  • Passende mengde
  • Tyttebær
  • Passende mengde
  • Sitronjuice
    70 gram
  • Sukker
    110 gram
  • Stjerneanis
    1 stk.
  • Fennikelfrø
    1 ts.
  • Hel sort pepper
    1 ts.
  • Rød delikatesseløk
    Passende mengde
  • Rørosrømme
    100 gram
  • Fersk reven pepperrot
    1 ss.
  • Fryst røkt hvalkjøtt
    40 gram
  • Salt og pepper
    Passende mengde

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Lettrøkt hvalkjøtt

Ingredienser

  • Mandelpotet
    200 gram
  • Salt
  • Hvetemel
    50 gram
  • Sjalottløk
    2-3 små
  • Maizenna
    1 ss
  • Nøytral olje til fritering
  • Passende mengde
  • Tyttebær
  • Passende mengde
  • Sitronjuice
    70 gram
  • Sukker
    110 gram
  • Stjerneanis
    1 stk.
  • Fennikelfrø
    1 ts.
  • Hel sort pepper
    1 ts.
  • Rød delikatesseløk
    Passende mengde
  • Rørosrømme
    100 gram
  • Fersk reven pepperrot
    1 ss.
  • Fryst røkt hvalkjøtt
    40 gram
  • Salt og pepper
    Passende mengde

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Lettrøkt hvalkjøtt

Fremgangsmåte


  1. Høvle sjalottløk på mandolin. Vend i maizenna. Varm olje til 100 grader. Ha i sjalottløkringene og varm opp til 160 grader. Friter til de er gyldne i fargen. Renn av på papir og smak til med salt.
  2. Pisk rømmen stivere
  3. Riv over fersk pepperrot
  4. Riv over fryst røkt hvalkjøtt. Vend inn.
  5. Legg en god skje med rømmeblandingen på lefsen
  6. Bygg videre med fritert løk, syltet løk og tyttebær
  7. Riv over mer røkt hvalkjøtt.
  8. Pynt med dill til slutt.

 

 

Flere oppskrifter:

japan

Hval Yukhoe

Denne retten er like mild og god i smaken som Yukhoe laget av oksekjøtt. ...

japan

Spicy hvalwok

Selleriens friske og sprøe smak passer perfekt sammen med det myke, røde...

norge

Asiatiskinspirert carpaccio

Asiatisk inspirert carpaccio av kval med sprø grønn saker, cashewnøtter ...