31

Hval carpaccio

Hvalkjøtt som er opptint på en korrekt måte skal ikke lukte og passer godt til carpaccio. Ved å banke kjøttet flatt blir konsistensen mør og stykkene vil smelte på tungen. Litt revet ost på toppen gir kjøttet den lille aksenten som trengs for å heve smaken ytterligere.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 200g*
  • Virgin olivenolje: passende mengde
  • Salt og pepper: passende mengde
  • Dill: litt
  • Hjemmelaget sennepssaus: passende mengde
  • Spiselige blomster: litt
  • Løkskiver: 20g
  • Rosépepper: litt
  • Revet ost: passende mengde

*: Beregnet mengde for én
porsjon

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 200g*
  • Virgin olivenolje: passende mengde
  • Salt og pepper: passende mengde
  • Dill: litt
  • Hjemmelaget sennepssaus: passende mengde
  • Spiselige blomster: litt
  • Løkskiver: 20g
  • Rosépepper: litt
  • Revet ost: passende mengde

*: Beregnet mengde for én
porsjon

 

Fremgangsmåte


1. Gjør klar det opptinte kjøttet.

2. Skjær det i ca. 5-7mm tykke skiver.

3. Legg bitene på en plastfolie, og dekk over med ytterligere en plastfolie stykker.

4.  Bruk en kjøtthammer til stykkene blir ca. 2mm tykke.

5. Fjern plastfolien på toppen, og legg stykkene ved siden av hverandre på et fat.

6.  Krydre passelig med salt og pepper. Pepper kan brukes etter egen smak.

7. Ha på den hjemmelagde sennepssausen.

8. Legg på løkskiver.

9. Dryss over litt revet ost.

10. Ha på virgin olivenolje.

11. Dryss over litt dill.

12. Krydr med rosèpepper og dander med spiselige blomster til slutt.

 

Flere oppskrifter:

japan

Hvalwok med ingefær og vårløk

Sprø på overflaten og myk på innsiden. En kinesisk rett som kombinerer d...

japan

Roast Hval

Hvalkjøtt som er forsiktig opptint og modnet lukter lite og god i smaken....

norge

Tartar av hval i terte

Tartar av hval er raskt og enkel kosemat. Her har jeg lagt tartaren i små ...