31

Hval carpaccio

Hvalkjøtt som er opptint på en korrekt måte skal ikke lukte og passer godt til carpaccio. Ved å banke kjøttet flatt blir konsistensen mør og stykkene vil smelte på tungen. Litt revet ost på toppen gir kjøttet den lille aksenten som trengs for å heve smaken ytterligere.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 200g*
  • Virgin olivenolje: passende mengde
  • Salt og pepper: passende mengde
  • Dill: litt
  • Hjemmelaget sennepssaus: passende mengde
  • Spiselige blomster: litt
  • Løkskiver: 20g
  • Rosépepper: litt
  • Revet ost: passende mengde

*: Beregnet mengde for én
porsjon

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 200g*
  • Virgin olivenolje: passende mengde
  • Salt og pepper: passende mengde
  • Dill: litt
  • Hjemmelaget sennepssaus: passende mengde
  • Spiselige blomster: litt
  • Løkskiver: 20g
  • Rosépepper: litt
  • Revet ost: passende mengde

*: Beregnet mengde for én
porsjon

 

Fremgangsmåte


1. Gjør klar det opptinte kjøttet.

2. Skjær det i ca. 5-7mm tykke skiver.

3. Legg bitene på en plastfolie, og dekk over med ytterligere en plastfolie stykker.

4.  Bruk en kjøtthammer til stykkene blir ca. 2mm tykke.

5. Fjern plastfolien på toppen, og legg stykkene ved siden av hverandre på et fat.

6.  Krydre passelig med salt og pepper. Pepper kan brukes etter egen smak.

7. Ha på den hjemmelagde sennepssausen.

8. Legg på løkskiver.

9. Dryss over litt revet ost.

10. Ha på virgin olivenolje.

11. Dryss over litt dill.

12. Krydr med rosèpepper og dander med spiselige blomster til slutt.

 

Flere oppskrifter:

norge

Tartar med røkt hval

Dette er en spennende måte å bruke hval på, hvor jeg blander like deler ...

norge

Hval tataki

Tataki er en japansk tilbredningsmetode hvor kjøttet kun brunes veldig let...

japan

Japansk Hvalbiff

Det saftige, røde kjøttet og en spesial soyasaus skaper en utsøkt smaks...