4

Lettrøkt hval

Lettrøkt kval, pepperrotrømme, sprø toast og tyttebærvinaigrette kan du gjerne servere som en enkel forrett, men den er absolutt verdt sin verdi om den står alene også. Enkelt lage, fantastisk på smak.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt
    100 – 150g per porsjon
  • Grønnsaker til tilbehør
    Etter eget ønske
  • Salt og pepper
    Passende mengde
  • Saus*
    Passende mengde
  • Hvitvin
    Passende mengde

*1: Original saus basert på soyasaus og løk fra «Taruichi».
Løken gir sausen et sprøtt og friskt særpreg.

 

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Lettrøkt hvalkjøtt

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt
    100 – 150g per porsjon
  • Grønnsaker til tilbehør
    Etter eget ønske
  • Salt og pepper
    Passende mengde
  • Saus*
    Passende mengde
  • Hvitvin
    Passende mengde

*1: Original saus basert på soyasaus og løk fra «Taruichi».
Løken gir sausen et sprøtt og friskt særpreg.

 

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Lettrøkt hvalkjøtt

Fremgangsmåte


Skjær bitar lettrøykt kval i ca 90 gram.

Peparrotrømme: Pisk rømme til krem

Riv i rikelig med fersk peparrot og smak til med salt, pepar og lime

Tyttebærvinaigrette: 1 ts rørte tyttebær, evt tyttebærsyltetøy

Ha i urter. Bruk gjerne karse eller graslauk.

Tilsett god olivenolje

Lettrøyka kval, pepperrotrømme, sprø toast og tyttebærvinaigrette.

 

 

 

Flere oppskrifter:

norge

Hval Tataki «øst/vest»

Med vårløk og sesam, ponzu & enoki sopp. En enkel og god rett som passer ...

norge

Asiatiskinspirert carpaccio

Asiatisk inspirert carpaccio av kval med sprø grønn saker, cashewnøtter ...

japan

Hval carpaccio

Hvalkjøtt som er opptint på en korrekt måte skal ikke lukte og passer go...