4

Lettrøkt hval

Lettrøkt kval, pepperrotrømme, sprø toast og tyttebærvinaigrette kan du gjerne servere som en enkel forrett, men den er absolutt verdt sin verdi om den står alene også. Enkelt lage, fantastisk på smak.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt
    100 – 150g per porsjon
  • Grønnsaker til tilbehør
    Etter eget ønske
  • Salt og pepper
    Passende mengde
  • Saus*
    Passende mengde
  • Hvitvin
    Passende mengde

*1: Original saus basert på soyasaus og løk fra «Taruichi».
Løken gir sausen et sprøtt og friskt særpreg.

 

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Lettrøkt hvalkjøtt

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt
    100 – 150g per porsjon
  • Grønnsaker til tilbehør
    Etter eget ønske
  • Salt og pepper
    Passende mengde
  • Saus*
    Passende mengde
  • Hvitvin
    Passende mengde

*1: Original saus basert på soyasaus og løk fra «Taruichi».
Løken gir sausen et sprøtt og friskt særpreg.

 

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Lettrøkt hvalkjøtt

Fremgangsmåte


Skjær bitar lettrøykt kval i ca 90 gram.

Peparrotrømme: Pisk rømme til krem

Riv i rikelig med fersk peparrot og smak til med salt, pepar og lime

Tyttebærvinaigrette: 1 ts rørte tyttebær, evt tyttebærsyltetøy

Ha i urter. Bruk gjerne karse eller graslauk.

Tilsett god olivenolje

Lettrøyka kval, pepperrotrømme, sprø toast og tyttebærvinaigrette.

 

 

 

Flere oppskrifter:

norge

Lett røkt hval i potetlefse

Rømme med aromater og gressløk. En annerledes vri på en klassiker. Vi ku...

japan

Aburi Hvalbiff

En klassikker som fremhever de gode egenskapene ved det røde hvalkjøttet....

norge

Hval og østerstartar

Tartar av Hval med Østers, pepperrot og black garlic majones. Dette er en ...