1

Hvalsauté

Er en utmerket måte å bli kvitt avskjær etter biff. Sauté er en finere gryterett der en ikke koker sausen i kjøttet, men har susen over kjøttet. Og det smaker fortreffelig.

Ingredienser

Hvalbiff av beste kvalitet (strimles om lag 1*2 cm)
Ca 500 g
Assortert sopp (skogsopp i sesong)
200 g
Løk
1 liten
Spedløk / vårløk
2 stk
Rødvin
1 dl
Oksekraft
2 dl
Fløte
2,5 dl
Salt og pepper

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Ingredienser

Hvalbiff av beste kvalitet (strimles om lag 1*2 cm)
Ca 500 g
Assortert sopp (skogsopp i sesong)
200 g
Løk
1 liten
Spedløk / vårløk
2 stk
Rødvin
1 dl
Oksekraft
2 dl
Fløte
2,5 dl
Salt og pepper

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Fremgangsmåte


  1. Sopp og sjalottløk freses i en varm panne med olje
  2. Legg i hvalkjøtt i strimler, ca 120 gram.
  3. Krydres med salt og pepper.
  4. Tilsett finhakket vårløk
  5. Legg kjøtt og grønnsaker i en varm, dyp tallerken
  6. Kok ut pannen med 1 dl rødvin
  7. Når vinen har kokt litt inn, tilsett 2-3 dl kremfløyte
  8. Kok inn sausen til den tykner
  9. Bruk svart pepper etter eget ønske. Særlig nykvernet pepper gir gryten en god duft
  10. Tilsett salt og pepper
  11. Dryss over gode urter
  12. Hvalsauté

Flere oppskrifter:

norge

Lett røkt hval i potetlefse

Rømme med aromater og gressløk. En annerledes vri på en klassiker. Vi ku...

japan

Frityrstekt Hval

Siden kjøttet ikke er så tung i smaken, vil den forbli frisk selv etter ...

norge

Tartar av hval i terte

Tartar av hval er raskt og enkel kosemat. Her har jeg lagt tartaren i små ...