1

Hvalsauté

Er en utmerket måte å bli kvitt avskjær etter biff. Sauté er en finere gryterett der en ikke koker sausen i kjøttet, men har susen over kjøttet. Og det smaker fortreffelig.

Ingredienser

Hvalbiff av beste kvalitet (strimles om lag 1*2 cm)
Ca 500 g
Assortert sopp (skogsopp i sesong)
200 g
Løk
1 liten
Spedløk / vårløk
2 stk
Rødvin
1 dl
Oksekraft
2 dl
Fløte
2,5 dl
Salt og pepper

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Ingredienser

Hvalbiff av beste kvalitet (strimles om lag 1*2 cm)
Ca 500 g
Assortert sopp (skogsopp i sesong)
200 g
Løk
1 liten
Spedløk / vårløk
2 stk
Rødvin
1 dl
Oksekraft
2 dl
Fløte
2,5 dl
Salt og pepper

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Fremgangsmåte


  1. Sopp og sjalottløk freses i en varm panne med olje
  2. Legg i hvalkjøtt i strimler, ca 120 gram.
  3. Krydres med salt og pepper.
  4. Tilsett finhakket vårløk
  5. Legg kjøtt og grønnsaker i en varm, dyp tallerken
  6. Kok ut pannen med 1 dl rødvin
  7. Når vinen har kokt litt inn, tilsett 2-3 dl kremfløyte
  8. Kok inn sausen til den tykner
  9. Bruk svart pepper etter eget ønske. Særlig nykvernet pepper gir gryten en god duft
  10. Tilsett salt og pepper
  11. Dryss over gode urter
  12. Hvalsauté

Flere oppskrifter:

japan

Hval tataki

Velsmakende, stekt på overflaten og rå på innsiden. Det er ikke bare Buk...

japan

Hval sashimi

En klassikker der de aller beste stykkene av hvalkjøttet kommer til sin re...

japan

Roast Hval

Hvalkjøtt som er forsiktig opptint og modnet lukter lite og god i smaken....