25

Aburi Hvalbiff

En klassikker som fremhever de gode egenskapene ved det røde hvalkjøttet. Mye av kjøttets særegne blodlukt forsvinner under tilberedningen, noe som gjør at retten passer perfekt sammen med majones og duften av stekt hvitløk.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 100 – 150g per porsjon*1
  • Salt og pepper: passende mengde
  • Majones: etter eget ønske *2
  • Olje etter steking av hvitløk: 2 spiseskjeer
  • Salat: etter eget ønske

*1: Stykkene skal være omtrent på størrelse med håndflaten
(ca. 16cm x 8cm)
*2: Majones er brukt som tilbehør ved restauranten
«Ichinotani»
*: Oppskriften på grillet hvalbiff er fra restauranten
«Ichinotani» i Kanda området i Tokyo som spesialiserer seg
på retter av hvalkjøtt.

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 100 – 150g per porsjon*1
  • Salt og pepper: passende mengde
  • Majones: etter eget ønske *2
  • Olje etter steking av hvitløk: 2 spiseskjeer
  • Salat: etter eget ønske

*1: Stykkene skal være omtrent på størrelse med håndflaten
(ca. 16cm x 8cm)
*2: Majones er brukt som tilbehør ved restauranten
«Ichinotani»
*: Oppskriften på grillet hvalbiff er fra restauranten
«Ichinotani» i Kanda området i Tokyo som spesialiserer seg
på retter av hvalkjøtt.

 

Fremgangsmåte


1. Forbered oljen før tilberedning. Bruk ferdig opptint og modnet rødt hvalkjøtt av klasse 1. Rødt kjøtt av klasse 1 er anbefalt til hvalbiff.

2. Skjær opp kjøttet i porsjoner. Tykkelsen på stykkene skal være slik at det blir «litt å tygge på», ca. 1 cm.

3. Bank kjøttet lett med siden av kniven for å mykne kjøttet.

4. Krydre hver side jevnt med salt og pepper.

5. Vent 5 minutter slik at salt og pepper smaken trekker inn i kjøttet. Varm opp en stekepanne mens du venter.

6. Hell 2 spiseskjeer av hvitløksoljen i den varme stekepannen.

7. Stek først den ene siden. Snu den kjapt når overflaten er ferdig stekt.

8. Stek den andre siden. Når overflaten er ferdigstekt, sett lokk på pannen.

9. Skru av platen, og la kjøttet dampe i pannen i ca. 2 til 3 minutter.

10. Når kjøttet er ferdig dampet, skjær dem opp slik at stykkene blir på størrelse av en terning. Varm opp resten av hvitløksoljen i stekepannen.

11. Server kjøttet på en tallerken, og hell over hvitløksoljen.

12. I «Ichinotani» serveres retten med sprøstekt hvitløkschips og majones.

 

Flere oppskrifter:

japan

Hval Yukhoe

Denne retten er like mild og god i smaken som Yukhoe laget av oksekjøtt. ...

norge

Gravet hval «Nine sisters»

Dette er en rett som er lett og lage, denne retten passer som en forrett el...

norge

Lett røkt hval & potetlefse

Rømme med aromater og gressløk. En annerledes vri på en klassiker. Vi ku...