Fremgangsmåte
1. Forbered oljen før tilberedning. Bruk ferdig opptint og modnet rødt hvalkjøtt av klasse 1. Rødt kjøtt av klasse 1 er anbefalt til hvalbiff.
2. Skjær opp kjøttet i porsjoner. Tykkelsen på stykkene skal være slik at det blir «litt å tygge på», ca. 1 cm.
3. Bank kjøttet lett med siden av kniven for å mykne kjøttet.
4. Krydre hver side jevnt med salt og pepper.
5. Vent 5 minutter slik at salt og pepper smaken trekker inn i kjøttet. Varm opp en stekepanne mens du venter.
6. Hell 2 spiseskjeer av hvitløksoljen i den varme stekepannen.
7. Stek først den ene siden. Snu den kjapt når overflaten er ferdig stekt.
8. Stek den andre siden. Når overflaten er ferdigstekt, sett lokk på pannen.
9. Skru av platen, og la kjøttet dampe i pannen i ca. 2 til 3 minutter.
10. Når kjøttet er ferdig dampet, skjær dem opp slik at stykkene blir på størrelse av en terning. Varm opp resten av hvitløksoljen i stekepannen.
11. Server kjøttet på en tallerken, og hell over hvitløksoljen.
12. I «Ichinotani» serveres retten med sprøstekt hvitløkschips og majones.