23

Japansk Hvalbiff

Det saftige, røde kjøttet og en spesial soyasaus skaper en utsøkt smakskombinasjon. En luksuriøs rett basert på de beste delene fra det røde hvalkjøttet.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 100-150g per porsjon
  • Grønnsaker til tilbehør: etter eget ønske
  • Salt og pepper: passende mengde
  • Saus: passende mengde *1
  • Hvitvin: passende mengde

*1: Original saus basert på soyasaus og løk fra «Taruichi». Løken gir sausen et sprøtt og friskt særpreg.

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 100-150g per porsjon
  • Grønnsaker til tilbehør: etter eget ønske
  • Salt og pepper: passende mengde
  • Saus: passende mengde *1
  • Hvitvin: passende mengde

*1: Original saus basert på soyasaus og løk fra «Taruichi». Løken gir sausen et sprøtt og friskt særpreg.

 

Fremgangsmåte


1. Skjær opp ferdig opptint og modnet rødt hvalkjøtt i skiver, og krydre hver side med salt og pepper

2. Varm opp stekepannen med matolje på høy varme

3. Legg forsiktig på biffskivene så oljen ikke spruter

4. Reduser varmen til middels varme og stek først den ene siden.

5. Snu biffen når overflaten begynner å bli brun.

6. Når begge sider er ferdigstekt, ha i hvitvin i pannen.

7. Skru opp varmen slik at alkoholen i vinen fordamper.

8. Flytt biffen ut av pannen, og ha i sausen. La sausen koke opp.

9. Flytt biffen tilbake i pannen, og la sausen dekke kjøttet.

10. Skjær biffen i passende biter.

11. Anbefalt stekegrad er rå.

12. Serveres på fat. Hvis du skjærer kjøttet slik at tverrsnittet blir synlig, vil retten bli ekstra appetittvekkende.

 

Flere oppskrifter:

japan

Spicy hvalwok

Selleriens friske og sprøe smak passer perfekt sammen med det myke, røde...

japan

Hval tataki

Velsmakende, stekt på overflaten og rå på innsiden. Det er ikke bare Buk...

norge

Hvalsauté

Er en utmerket måte å bli kvitt avskjær etter biff. Sauté er en finere ...