8

Stekt hval biff & løk

Syrlige vekster og kremet vin jaune saus. For mange er nok stekt hvalbiff og løk et barndomsminne. En rett som passer vel så godt på grillen. Tilberedt på riktig måte og med gode råvarer blir hvalbiffen en kulinarisk opplevelse.

Ingredienser

  • Hval biff
    600g
  • Hvitvin (riesling)
    75 gram
  • Kremfløte
    100 gram
  • Smør
    50 gram
  • Miso paste 5
    gram
  • Soya
    ¼ ts
  • Sitron
    ½ stk
  • Sjallottløk
    1 stk.
  • Vin jaune vin (kan fjernes)
    1 ss
  • Kepaløk
    4 stk.
  • Hvitvin eddik
    6 ss
  • Sukker
    3 ss
  • Smør
    40 gram
  • Olje til steking
  • Diverse urter
    1 ts
  • Honning
    1 ss
  • Olivenolje
  • Sitron
  • Sprø potet chips
Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Ingredienser

  • Hval biff
    600g
  • Hvitvin (riesling)
    75 gram
  • Kremfløte
    100 gram
  • Smør
    50 gram
  • Miso paste 5
    gram
  • Soya
    ¼ ts
  • Sitron
    ½ stk
  • Sjallottløk
    1 stk.
  • Vin jaune vin (kan fjernes)
    1 ss
  • Kepaløk
    4 stk.
  • Hvitvin eddik
    6 ss
  • Sukker
    3 ss
  • Smør
    40 gram
  • Olje til steking
  • Diverse urter
    1 ts
  • Honning
    1 ss
  • Olivenolje
  • Sitron
  • Sprø potet chips

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Fremgangsmåte


  1. Svisj løken på medium varme med litt olje til den blir blank og tilsett salt
  2. Tilsett smør og la det få smelte inn før du tilsetter sukker og la det få karamelisere seg. Tilsett eddik og la det få små koke til det nesten ikke er noe veske igjen.
  3. Porsjoner hvalkjøttet i 4 like biffer, trykk med litt ned før du fordeler en nøytral olje på begge sider. Krydre med salt og pepper godt på begge sider
  4. Stek av I env arm panne med litt olje I, ca 2-3 min på hver side
  5. Ha halvparten av løken I en liten foodprocessor eller bamix og kjør det I sammen til det blir en krem
  6. Når hval biffene har fått stekt I 2-3 min på hver side så la de hvile på ei rist
  7. Kutt opp den andre halvparten av løken og vend i sammen den kjørte løken med den kutta. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper. Sett den karameliserte løken til sides klar for servering
  8. Ha sjallotløken i en kjele med litt nøytal olje og svisj løken blankt I en kjele og tilsett en klype salt før du tilsetter hvitvin. La hvitvinen koke ned til ca 2/3 er dampet vekk.
  9. Tilsett fløte og la det redusere til det beginner å bli tykke bobler. Tilsett miso og soya, ha i smør og kjør med stavmikser
  10. Tilsett litt fersk pressa sitron saft og smak til med litt vin jaune om du har
  11. Bland sammen honing og olivenolje og mariner urtesalaten med blandingen
  12. Anrett sausen I bunn av tallerken, ha så på biffen med løk. Topp med urter og litt sprø potet chips og ha litt av stekesaften rundt.

 

Flere oppskrifter:

norge

Hvalsauté

Er en utmerket måte å bli kvitt avskjær etter biff. Sauté er en finere ...

norge

Hval og østerstartar

Tartar av Hval med Østers, pepperrot og black garlic majones. Dette er en ...

norge

Hval Yakitori

Hval med honning og schechuan glace, betel blad & sprø hvitløk. Spyd kan ...