Fremgangsmåte
- Svisj løken på medium varme med litt olje til den blir blank og tilsett salt
- Tilsett smør og la det få smelte inn før du tilsetter sukker og la det få karamelisere seg. Tilsett eddik og la det få små koke til det nesten ikke er noe veske igjen.
- Porsjoner hvalkjøttet i 4 like biffer, trykk med litt ned før du fordeler en nøytral olje på begge sider. Krydre med salt og pepper godt på begge sider
- Stek av I env arm panne med litt olje I, ca 2-3 min på hver side
- Ha halvparten av løken I en liten foodprocessor eller bamix og kjør det I sammen til det blir en krem
- Når hval biffene har fått stekt I 2-3 min på hver side så la de hvile på ei rist
- Kutt opp den andre halvparten av løken og vend i sammen den kjørte løken med den kutta. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper. Sett den karameliserte løken til sides klar for servering
- Ha sjallotløken i en kjele med litt nøytal olje og svisj løken blankt I en kjele og tilsett en klype salt før du tilsetter hvitvin. La hvitvinen koke ned til ca 2/3 er dampet vekk.
- Tilsett fløte og la det redusere til det beginner å bli tykke bobler. Tilsett miso og soya, ha i smør og kjør med stavmikser
- Tilsett litt fersk pressa sitron saft og smak til med litt vin jaune om du har
- Bland sammen honing og olivenolje og mariner urtesalaten med blandingen
- Anrett sausen I bunn av tallerken, ha så på biffen med løk. Topp med urter og litt sprø potet chips og ha litt av stekesaften rundt.