29

Hval tartar

En tartarbiff der vi bevisst bevarer konsistensen ved å grovhakke kjøttet. Den friske duften av sitronolje og den smaksrike avocadoen passer perfekt sammen med det røde hvalkjøttet! Passer også godt med litt baguettebrød ved siden.

Ingredienser

Rødt hvalkjøtt: 60g
Hjemmelaget løksaus: 1⁄2 Spiseskje
Salt: passende mengde
Svart pepper: litt
Sitronolje: 1 Spiseskje
Majones: 1⁄2 Spiseskje
Avocado: 1⁄2 frukt

Sennepskål: litt
Løk (finhakket): 20g
Spiselige blomster: litt
Mini tomater (skjært i biter): 3 stykker
Bladpersille: litt
Mini mais (skjært i skiver): 1 mini mais

*: Beregnet mengde for én
porsjon

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

Rødt hvalkjøtt: 60g
Hjemmelaget løksaus: 1⁄2 Spiseskje
Salt: passende mengde
Svart pepper: litt
Sitronolje: 1 Spiseskje
Majones: 1⁄2 Spiseskje
Avocado: 1⁄2 frukt

Sennepskål: litt
Løk (finhakket): 20g
Spiselige blomster: litt
Mini tomater (skjært i biter): 3 stykker
Bladpersille: litt
Mini mais (skjært i skiver): 1 mini mais

*: Beregnet mengde for én
porsjon

 

Fremgangsmåte


1. Skjær det opptinte kjøttet i skiver.

2. Skjær det deretter i strimler, for så å hakke det.

3. Flytt det over i en dyp bolle og ha i salt og sitronolje.

4. Legg på plastfilm over bollen, og la kjøttet marinere i kjøleskap.

5. Skrell skallet av en hall avocado og fjern kjernen. Skjær så halvparten av denne (1/4 av en hel avocado) i ca. 1cm store biter.

6. Resten av avocadoen hakkes og moses i en bolle med baksiden av en skje.

7.  Legg avokadoen fra (5) i bollen fra (6) sammen med løk, mini mais og mini tomater.

8. Ha i hjemmelaget japansk dressing, majones og svart pepper.

9. Pass på å blande det hele forsiktig slik at avocadobitene ikke blir most.

10. Legg blandingen i en form på en tallerken og gjør toppen flat.

11. Ta ut kjøttet fra (4) og legg den forsiktig over i formen med en skje. Når du har gjort toppen flat, fjern formen.

12. Legg ved sennepskål, bladpersille og blomster.

 

Flere oppskrifter:

japan

Frityrstekt Hval

Siden kjøttet ikke er så tung i smaken, vil den forbli frisk selv etter ...

japan

Hval tataki

Velsmakende, stekt på overflaten og rå på innsiden. Det er ikke bare Buk...

japan

Hval Yukhoe

Denne retten er like mild og god i smaken som Yukhoe laget av oksekjøtt. ...