29

Hval tartar

En tartarbiff der vi bevisst bevarer konsistensen ved å grovhakke kjøttet. Den friske duften av sitronolje og den smaksrike avocadoen passer perfekt sammen med det røde hvalkjøttet! Passer også godt med litt baguettebrød ved siden.

Ingredienser

Rødt hvalkjøtt: 60g
Hjemmelaget løksaus: 1⁄2 Spiseskje
Salt: passende mengde
Svart pepper: litt
Sitronolje: 1 Spiseskje
Majones: 1⁄2 Spiseskje
Avocado: 1⁄2 frukt

Sennepskål: litt
Løk (finhakket): 20g
Spiselige blomster: litt
Mini tomater (skjært i biter): 3 stykker
Bladpersille: litt
Mini mais (skjært i skiver): 1 mini mais

*: Beregnet mengde for én
porsjon

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

Rødt hvalkjøtt: 60g
Hjemmelaget løksaus: 1⁄2 Spiseskje
Salt: passende mengde
Svart pepper: litt
Sitronolje: 1 Spiseskje
Majones: 1⁄2 Spiseskje
Avocado: 1⁄2 frukt

Sennepskål: litt
Løk (finhakket): 20g
Spiselige blomster: litt
Mini tomater (skjært i biter): 3 stykker
Bladpersille: litt
Mini mais (skjært i skiver): 1 mini mais

*: Beregnet mengde for én
porsjon

 

Fremgangsmåte


1. Skjær det opptinte kjøttet i skiver.

2. Skjær det deretter i strimler, for så å hakke det.

3. Flytt det over i en dyp bolle og ha i salt og sitronolje.

4. Legg på plastfilm over bollen, og la kjøttet marinere i kjøleskap.

5. Skrell skallet av en hall avocado og fjern kjernen. Skjær så halvparten av denne (1/4 av en hel avocado) i ca. 1cm store biter.

6. Resten av avocadoen hakkes og moses i en bolle med baksiden av en skje.

7.  Legg avokadoen fra (5) i bollen fra (6) sammen med løk, mini mais og mini tomater.

8. Ha i hjemmelaget japansk dressing, majones og svart pepper.

9. Pass på å blande det hele forsiktig slik at avocadobitene ikke blir most.

10. Legg blandingen i en form på en tallerken og gjør toppen flat.

11. Ta ut kjøttet fra (4) og legg den forsiktig over i formen med en skje. Når du har gjort toppen flat, fjern formen.

12. Legg ved sennepskål, bladpersille og blomster.

 

Flere oppskrifter:

norge

Hval og variasjon på jordskokk

Denne retten er en moderne versjon av den tradisjonelle hvalbiffen, med et ...

japan

Hval hari-hari gryte

En gryterett med hvalkjøtt og en generøs porsjon «Mizuna» blader.Den s...

norge

Tartar med røkt hval

Dette er en spennende måte å bruke hval på, hvor jeg blander like deler ...