13

Hval og østerstartar

Tartar av Hval med Østers, pepperrot og black garlic majones. Dette er en rett som passer godt som forrett i en meny. naturlig hvalkjøtt blandet sammen med mineralske østers og friskhet fra lime og pepperrot

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
  • Østers
  • Sukkertare
  • Salt
  • Olivenolje
  • Fersk pepperrot eller wasabi
  • Lime-fileter
  • Black garlic majones

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Lettrøkt hvalkjøtt

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
  • Østers
  • Sukkertare
  • Salt
  • Olivenolje
  • Fersk pepperrot eller wasabi
  • Lime-fileter
  • Black garlic majones

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Lettrøkt hvalkjøtt

Fremgangsmåte


  1. Skjær val I skiver og åpne østers
  2. Kutt I små terninger. ½ cm tykk
  3. Hakk østers
  4. Kok opp vann
  5. Bland godt
  6. Tilsett sukkertare, salt og olivenolje
  7. Strø på mer salt om nødvendig
  8. Riv over fersk pepperrot eller wasabi
  9. Lag små biter av limefileter
  10. Black garlic majones legges I bunn av tallerken
  11. Anrett i dyp tallerken
  12. Fyll gjerne med med mer Black garlic majones
  13. Topp med fileter av lime
  14. Riv over pepperrot
  15. Ha på kaviar av “jusu”
  16. Topp med bronsefenikkel

 

 

Flere oppskrifter:

japan

Hval tataki

Velsmakende, stekt på overflaten og rå på innsiden. Det er ikke bare Buk...

norge

Lett røkt hval i potetlefse

Rømme med aromater og gressløk. En annerledes vri på en klassiker. Vi ku...

japan

Fritert hvalkjøtt Japansk stil

Ved å bruke ingefær og hvitløk, skaper denne retten en fortreffelig sma...