36

Soyamarinert hval og ris

Ved å modne kjøttet skikkelig vil smaken på hvalkjøttet bli bedre samtidig som lukten forsvinner og gjør den mer lettspiselig. Den soyasaus baserte sausen passer perfekt sammen med det røde kjøttet og skaper en rett som er en fryd både for munnen og for øynene.

Ingredienser

Rødt hvalkjøtt
Én porsjon (ca. 100g)

Raspet hvitløk
1 klype

Ris
Én porsjon (ca. 250g)

«LaYu»*
1 teskje
*Kinesisk olje med chili.

Soyasaus
1 teskje

Sesamfrø*
Passende mengde
*Brukt som tilbehør ved restauranten «Ichinotani».

Sesamolje
1 teskje

Hakket «nori»*
*Tørket algepapir, ofte brukt til maki sushi

Oppskriften på Soyamarinert-hval bowl er fra restauranten «Ichinotani» i Kanda området i Tokyo som spesialiserer seg på retter av hvalkjøtt.

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

Rødt hvalkjøtt
Én porsjon (ca. 100g)

Raspet hvitløk
1 klype

Ris
Én porsjon (ca. 250g)

«LaYu»*
1 teskje
*Kinesisk olje med chili.

Soyasaus
1 teskje

Sesamfrø*
Passende mengde
*Brukt som tilbehør ved restauranten «Ichinotani».

Sesamolje
1 teskje

Hakket «nori»*
*Tørket algepapir, ofte brukt til maki sushi

Oppskriften på Soyamarinert-hval bowl er fra restauranten «Ichinotani» i Kanda området i Tokyo som spesialiserer seg på retter av hvalkjøtt.

 

Fremgangsmåte


1. Gjør klar ferdig opptint og modnet hvalkjøtt.

2. Skjær kjøttet opp i passe store stykker slik at de blir lettere å håndtere.

3. Skjær stykkene opp i ca. 6-8mm tykke skiver, da tykkere skiver er enklere å spise.

4. Beregn ca. 7-8 skiver per porsjon.

5. Legg kjøttet i en bolle.

6. Hell i soyasaus og sesamolje.

7. Ha i raspet hvitløk. Mengden avpasser du etter egen smak.

8. Hell i passende mengde «la yu». Øk mengden om du ønsker en sterkere smak.

9. Bland godt, og la stå i ca. 5 minutter. Blandingen som blir til overs kan du gjerne bruke som saus etterpå.

10. Legg på det marinerte kjøttet i en bolle med nykokt ris.

11. Dander kjøttstykkene slik at de overlapper hverandre og former en topp i midten.

12. Krydre med sesamfrø og Krydre med sesamfrø og «nori» til slutt.

 

 

Flere oppskrifter:

norge

Hval og østerstartar

Tartar av Hval med Østers, pepperrot og black garlic majones. Dette er en ...

norge

Hval tataki

Tataki er en japansk tilbredningsmetode hvor kjøttet kun brunes veldig let...

norge

Lettrøkt hval

Lettrøkt kval, pepperrotrømme, sprø toast og tyttebærvinaigrette kan du...