Fremgangsmåte
1. Gjør klar ferdig opptint og modnet hvalkjøtt.
2. Skjær kjøttet opp i passe store stykker slik at de blir lettere å håndtere.
3. Skjær stykkene opp i ca. 6-8mm tykke skiver, da tykkere skiver er enklere å spise.
4. Beregn ca. 7-8 skiver per porsjon.
5. Legg kjøttet i en bolle.
6. Hell i soyasaus og sesamolje.
7. Ha i raspet hvitløk. Mengden avpasser du etter egen smak.
8. Hell i passende mengde «la yu». Øk mengden om du ønsker en sterkere smak.
9. Bland godt, og la stå i ca. 5 minutter. Blandingen som blir til overs kan du gjerne bruke som saus etterpå.
10. Legg på det marinerte kjøttet i en bolle med nykokt ris.
11. Dander kjøttstykkene slik at de overlapper hverandre og former en topp i midten.
12. Krydre med sesamfrø og Krydre med sesamfrø og «nori» til slutt.