26

Frityrstekt Hval

Siden kjøttet ikke er så tung i smaken, vil den forbli frisk selv etter at den er fritert. Det myke kjøttet og den sprø paneringen skaper en uimotståelig smakskombinasjon som står seg godt mot både «tonkatsu» og fritert kylling

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 100-150g per porsjon
  • Isbergsalat: passende mengde *1
  • Hvetemel: passende mengde *1
  • Sitronskiver: passende mengde *1
  • Majones: passende mengde *1
  • Strøkavring (Panko) [A]
  • Saus: passende mengde *1

*1: Tilbehøret brukt i restauranten «Taruichi».

*: Oppskriften på frityrstekt hval er fra restauranten «Taruichi Shinjuku» i Tokyo som spesialiserer seg på retter av hvalkjøtt.

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 100-150g per porsjon
  • Isbergsalat: passende mengde *1
  • Hvetemel: passende mengde *1
  • Sitronskiver: passende mengde *1
  • Majones: passende mengde *1
  • Strøkavring (Panko) [A]
  • Saus: passende mengde *1

*1: Tilbehøret brukt i restauranten «Taruichi».

*: Oppskriften på frityrstekt hval er fra restauranten «Taruichi Shinjuku» i Tokyo som spesialiserer seg på retter av hvalkjøtt.

 

Fremgangsmåte


1. Skjær opp ferdig opptint og modnet rødt hvalkjøtt i porsjonsskiver og legg dem på et aluminiumsbrett. Krydre begge sider av skivene med salt og pepper.

2. Dekk begge sider av kjøttstykkene med hvetemel.

3. Fjern hvetemel som blir overflødig.

4. Dekk godt til med egg.

5. Dekk deretter til med kavring /panko.

6. Dekk begge sider skikkelig med kavring / panko.

7. Legg kjøttstykkene forsiktig i oljen, forvarmet til ca. 180 C.

8. Beregnet friteringstid er ca. 1 minutt og 45 sekunder – 2 minutter. Ta kjøttet ut når paneringen har skiftet farge.

9. La oljen dryppe skikkelig av.

10.Skjær stykkene opp i passende munnfuller. Anbefalt friteringsgrad er rå.

11. I «Taruichi» serveres kjøttet sammen med salat og majones. Grønnsaker kan tilpasses etter eget ønske.

12. Legg ved saus. (Du kan bruke vanlig «tonkatsu» saus som du finner i butikkene)

 

 

Flere oppskrifter:

norge

Hval og variasjon på jordskokk

Denne retten er en moderne versjon av den tradisjonelle hvalbiffen, med et ...

norge

Hval tataki

Tataki er en japansk tilbredningsmetode hvor kjøttet kun brunes veldig let...

norge

Tartar med røkt hval

Dette er en spennende måte å bruke hval på, hvor jeg blander like deler ...