7

Hval tartar i sprø guoza

En liten f ingermat eller snacks som passer til alle anledninger. Gyoza får du kjøpt på asiatiske butikker og dette er en kjempespennende måte å servere hval tartaren på

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
    200 gram
  • Finkutta sjalottløk
    1 stk
  • Kapers
    2 ss
  • Dijon sennep
    2 ss
  • Kutta sylta rødbet
    4 ss
  • Eggeplomme
    1 stk
  • Sitron
    1 stk
  • Gressløk og pepperrot
  • Salt og Pepper
  • Gyoza ark
    6 stk
  • Solsikkeolje til fritering

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Terningkuttet hvalkjøtt

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
    200 gram
  • Finkutta sjalottløk
    1 stk
  • Kapers
    2 ss
  • Dijon sennep
    2 ss
  • Kutta sylta rødbet
    4 ss
  • Eggeplomme
    1 stk
  • Sitron
    1 stk
  • Gressløk og pepperrot
  • Salt og Pepper
  • Gyoza ark
    6 stk
  • Solsikkeolje til fritering

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Terningkuttet hvalkjøtt

Fremgangsmåte


  1. Friter gyoza arkene I en kjele med olje på 180 grader til de er gyllen brune
  2. Kutt hvalkjøttet I små terninger
  3. Tilsett finkuttet løk
  4. Tilsett finkuttet kapers
  5. Tilsett terninger av rødbet
  6. Ha i Dijon sennep og tilsett en eggeplomme
  7. Smak til med salt og pepper og sitronjuice
  8. Vend godt i sammen
  9. Finkutt gressløk til topping
  10. Fordel tartaren utover de friterte gyoza
  11. Riv over pepperrot
  12. Tilslutt strø over finkuttet gressløk

Flere oppskrifter:

norge

Stekt hval biff & løk

Syrlige vekster og kremet vin jaune saus. For mange er nok stekt hvalbiff o...

norge

Ceviche av hval i hjertesalat

Hjer tebladsalat inspirerer til å f ylles på ulike spennende måter. Her ...

japan

Hval carpaccio

Hvalkjøtt som er opptint på en korrekt måte skal ikke lukte og passer go...