18

Tartar av hval i terte

Tartar av hval er raskt og enkel kosemat. Her har jeg lagt tartaren i små terter, for en mer raffinert servering. Det er tenkt som en apetittvekker/forett, men kan også legges i større porsjoner om hovedrett

Ingredienser

  • Hvalkjøtt – halvfryst
    Ca 30 g kjøtt pr terte
  • Sjalottløk brunoise
    1 ss
  • Soyasaus
    1 ss
  • Små terter
    3 stk.
  • Grønnchilli- eggekrem
    Passende mengde
  • Kimchisesam
    Passende mengde
  • Sprø løk
    Passende mengde
  • Salt og pepper
    Passende mengde
Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Hvalkjøtt – halvfryst
    Ca 30 g kjøtt pr terte
  • Sjalottløk brunoise
    1 ss
  • Soyasaus
    1 ss
  • Små terter
    3 stk.
  • Grønnchilli- eggekrem
    Passende mengde
  • Kimchisesam
    Passende mengde
  • Sprø løk
    Passende mengde
  • Salt og pepper
    Passende mengde

Fremgangsmåte


  1. Skjær hvalkjøttet i små terninger
  2. Kutt sjalottløk i brunoise
  3. Bland kjøttet med løk, soya og nykvernet pepper Smak eventuelt til med salt
  4. Bruk en gaffel for å mose smakene godt sammen.
  5. Fyll tertene ⅓ fulle med grønn chilli eggekrem
  6. Samle en god skje av tartar og legg midt i terten. Prøv å ikke dekk kremen, men trykk kjøttet den ned i den så fargekontrasten syns
  7. Ha over godt med kimchisesam og sprø løk.
  8. Pynt med koriander spirer til slutt

 

Flere oppskrifter:

japan

Hval yukhoe koreansk stil

En hvalrett fra yukhoes hjemland, Korea. Den velduftende, nypressede sesam...

norge

Hval tataki

Tataki er en japansk tilbredningsmetode hvor kjøttet kun brunes veldig let...

japan

Hval sashimi

En klassikker der de aller beste stykkene av hvalkjøttet kommer til sin re...