30

Hval sashimi

En klassikker der de aller beste stykkene av hvalkjøttet kommer til sin rett. Den runde kjøttsmaken passer perfekt sammen med ingefær og soyasaus.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: én porsjon (ca. 80g)
  • Japansk hvit reddik: passende mengde *1
  • Raspet ingefær: passende mengde *2
  • Ooba blader: 1 blad *1

*1: Tilbehøret er brukt ved restauranten «Ichinotani»

*2: I tillegg til raspet ingefær, kan også raspet hvitløk brukes.

*: Oppskriften på hval sashimi er fra restauranten «Ichinotani» i Kanda området i Tokyo som spesialiserer seg på retter av hvalkjøtt.

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: én porsjon (ca. 80g)
  • Japansk hvit reddik: passende mengde *1
  • Raspet ingefær: passende mengde *2
  • Ooba blader: 1 blad *1

*1: Tilbehøret er brukt ved restauranten «Ichinotani»

*2: I tillegg til raspet ingefær, kan også raspet hvitløk brukes.

*: Oppskriften på hval sashimi er fra restauranten «Ichinotani» i Kanda området i Tokyo som spesialiserer seg på retter av hvalkjøtt.

 

Fremgangsmåte


1. Gjør klar et opptinte røde hvalkjøttet.

2. Skjær det først opp i passende store stykker.

3. Skjær de så i 2-3mm skiver. Bergnet mengde er ca. 80g.

4. Skjær opp én porsjon (ca. 5-6 skiver).

5. Skjær skinnet/spekket. Juster tykkelsen etter hvor hardt det er, men den blir lett å spise om de blir 1cm eller tynnere.    Stykkene blir ofte lettere å skjære opp om skinnet/spekket er halvtint.

6.  Skjær det samme antall skinn/spekk og kjøtt.

7. Legg raspet, japansk hvit reddik og et ooba blad i en bolle.

8. Legg kjøttstykkene og skinn/spekkstykkene lag på lag.

9. Legg ved en klump raspet ingefær (kan også legge ved litt raspet hvitløk).

 

Flere oppskrifter:

norge

Shitake og hval buljong

Råmarinert Hval i "umami"buljong. Dette en rett som har mye smaker, Buljon...

norge

Hvalsauté

Er en utmerket måte å bli kvitt avskjær etter biff. Sauté er en finere ...

norge

Bao

Dette er en liten rett du enten kan lage flere like av, eller variere fylle...