30

Hval sashimi

En klassikker der de aller beste stykkene av hvalkjøttet kommer til sin rett. Den runde kjøttsmaken passer perfekt sammen med ingefær og soyasaus.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: én porsjon (ca. 80g)
  • Japansk hvit reddik: passende mengde *1
  • Raspet ingefær: passende mengde *2
  • Ooba blader: 1 blad *1

*1: Tilbehøret er brukt ved restauranten «Ichinotani»

*2: I tillegg til raspet ingefær, kan også raspet hvitløk brukes.

*: Oppskriften på hval sashimi er fra restauranten «Ichinotani» i Kanda området i Tokyo som spesialiserer seg på retter av hvalkjøtt.

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: én porsjon (ca. 80g)
  • Japansk hvit reddik: passende mengde *1
  • Raspet ingefær: passende mengde *2
  • Ooba blader: 1 blad *1

*1: Tilbehøret er brukt ved restauranten «Ichinotani»

*2: I tillegg til raspet ingefær, kan også raspet hvitløk brukes.

*: Oppskriften på hval sashimi er fra restauranten «Ichinotani» i Kanda området i Tokyo som spesialiserer seg på retter av hvalkjøtt.

 

Fremgangsmåte


1. Gjør klar et opptinte røde hvalkjøttet.

2. Skjær det først opp i passende store stykker.

3. Skjær de så i 2-3mm skiver. Bergnet mengde er ca. 80g.

4. Skjær opp én porsjon (ca. 5-6 skiver).

5. Skjær skinnet/spekket. Juster tykkelsen etter hvor hardt det er, men den blir lett å spise om de blir 1cm eller tynnere.    Stykkene blir ofte lettere å skjære opp om skinnet/spekket er halvtint.

6.  Skjær det samme antall skinn/spekk og kjøtt.

7. Legg raspet, japansk hvit reddik og et ooba blad i en bolle.

8. Legg kjøttstykkene og skinn/spekkstykkene lag på lag.

9. Legg ved en klump raspet ingefær (kan også legge ved litt raspet hvitløk).

 

Flere oppskrifter:

norge

Lettrøkt hval

Lettrøkt kval, pepperrotrømme, sprø toast og tyttebærvinaigrette kan du...

japan

Spicy hvalwok

Selleriens friske og sprøe smak passer perfekt sammen med det myke, røde...

norge

Stekt hval biff & løk

Syrlige vekster og kremet vin jaune saus. For mange er nok stekt hvalbiff o...