30

Hval sashimi

En klassikker der de aller beste stykkene av hvalkjøttet kommer til sin rett. Den runde kjøttsmaken passer perfekt sammen med ingefær og soyasaus.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: én porsjon (ca. 80g)
  • Japansk hvit reddik: passende mengde *1
  • Raspet ingefær: passende mengde *2
  • Ooba blader: 1 blad *1

*1: Tilbehøret er brukt ved restauranten «Ichinotani»

*2: I tillegg til raspet ingefær, kan også raspet hvitløk brukes.

*: Oppskriften på hval sashimi er fra restauranten «Ichinotani» i Kanda området i Tokyo som spesialiserer seg på retter av hvalkjøtt.

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: én porsjon (ca. 80g)
  • Japansk hvit reddik: passende mengde *1
  • Raspet ingefær: passende mengde *2
  • Ooba blader: 1 blad *1

*1: Tilbehøret er brukt ved restauranten «Ichinotani»

*2: I tillegg til raspet ingefær, kan også raspet hvitløk brukes.

*: Oppskriften på hval sashimi er fra restauranten «Ichinotani» i Kanda området i Tokyo som spesialiserer seg på retter av hvalkjøtt.

 

Fremgangsmåte


1. Gjør klar et opptinte røde hvalkjøttet.

2. Skjær det først opp i passende store stykker.

3. Skjær de så i 2-3mm skiver. Bergnet mengde er ca. 80g.

4. Skjær opp én porsjon (ca. 5-6 skiver).

5. Skjær skinnet/spekket. Juster tykkelsen etter hvor hardt det er, men den blir lett å spise om de blir 1cm eller tynnere.    Stykkene blir ofte lettere å skjære opp om skinnet/spekket er halvtint.

6.  Skjær det samme antall skinn/spekk og kjøtt.

7. Legg raspet, japansk hvit reddik og et ooba blad i en bolle.

8. Legg kjøttstykkene og skinn/spekkstykkene lag på lag.

9. Legg ved en klump raspet ingefær (kan også legge ved litt raspet hvitløk).

 

Flere oppskrifter:

norge

Hvalsauté

Er en utmerket måte å bli kvitt avskjær etter biff. Sauté er en finere ...

norge

Asiatiskinspirert carpaccio

Asiatisk inspirert carpaccio av kval med sprø grønn saker, cashewnøtter ...

japan

Sprø Hvalburger

En fyldig burger med fritert hvalkjøtt. Ingefærsausen demper noe av lukt...