Irmelin Sandboe

Irmelin Sandboe er 23 år gammel og jobber til daglig som souechef på Happolati, en asiatisk- nordisk crossover restaurant i Oslo.

les mer

RESTAURANT

Irmelin jobber på «Brasserie France» som du kan lese mer om her.

 

 

Brasserie France

Hun gikk læretiden på Brasserie France, og begynte å konkurrere allerede som lærling. Hun har tidligere vært på det norske junior kokkelandslaget, og var blant annet med å ta sølv i OL 2020.  Som kokk er hun grundig, nøyaktig og ikke minst nyskjerrig.

Utforder hvalkjøtt

Hun liker å leke seg på kjøkkenet med nye smaker og råvarer. Det er veldig gøy å utfordre hvalkjøtt med forskjellige smaker, både norske og asiatiske.

Naturlig mørt hvalkjøtt

Kjøttet er naturlig veldig mørt, og hun synes det er best så rått som mulig. Det tåler mye spice og syre, og de har det alltid på menyen på Happolati når det er i sesong!

Irmelin Sandboe har laget disse oppskriftene:

Nudelsalat

Denne retten passer perfekt på varme sommerkvelder når det er grilling p...

Mandelpotetlefser med røkt hval

Denne retten passer fint som en appetittvekker eller forrett. Det er enkle ...

Ceviche av hval i hjertesalat

Hjer tebladsalat inspirerer til å f ylles på ulike spennende måter. Her ...

Hval tataki

Tataki er en japansk tilbredningsmetode hvor kjøttet kun brunes veldig let...

Tartar av hval i terte

Tartar av hval er raskt og enkel kosemat. Her har jeg lagt tartaren i små ...