6

Hval Tataki «øst/vest»

Med vårløk og sesam, ponzu & enoki sopp. En enkel og god rett som passer til hverdag og fest. Det eneste som skal varmebehandles er kjøttet og soppen. En superenkel og god rett.

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
    300g
  • Meieri smør
    1 ss
  • Estragon
    1 bnt
  • Hvitløk
    2 båter
  • Vårløk stenger
    4 stk.
  • Enoki
    1 pakke
  • Lime
    2 stk
  • Soya saus
    0,5 dl
  • Olivenolje
    2 ss
  • Sesamfrø
    2 ss

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Ingredienser

  • Hvalkjøtt
    300g
  • Meieri smør
    1 ss
  • Estragon
    1 bnt
  • Hvitløk
    2 båter
  • Vårløk stenger
    4 stk.
  • Enoki
    1 pakke
  • Lime
    2 stk
  • Soya saus
    0,5 dl
  • Olivenolje
    2 ss
  • Sesamfrø
    2 ss

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Fremgangsmåte


  1. Salt og pepper hvalstykket på begge sider
  2. Kutt enoki soppen i staver og kutt toppene av shimegien. Bland så soppene sammen
  3. Stek hvalkjøttet på høy varme I ca 2 min på alle sider
  4. I mens blansjer soppen I saltet vann I 10 sekunder
  5. Avslutt stekingen med smør, estragon og hvitløk
  6. Bland en del soya sammen med litt olivenolje. Press oppi litt lime og vend i litt rista sesamfrø
  7. Finsnitt gressløk.
  8. Kutt hvalkjøttet I tynne skiver
  9. Fordel det utover en tallerken
  10. Fordel soppen litt over alt
  11. Ha saus over det hele, sørg for at hver bit for litt saus
  12. Topp med finsnittet vårløk og restene av sesamfrø

 

 

Flere oppskrifter:

japan

Fritert hvalkjøtt Japansk stil

Ved å bruke ingefær og hvitløk, skaper denne retten en fortreffelig sma...

norge

Tartar med røkt hval

Dette er en spennende måte å bruke hval på, hvor jeg blander like deler ...

japan

Roast Hval

Hvalkjøtt som er forsiktig opptint og modnet lukter lite og god i smaken....