5

Lett røkt hval i potetlefse

Rømme med aromater og gressløk. En annerledes vri på en klassiker. Vi kutter det røkte kjøttet i tynne skiver, legger de tak- sten vis og serverer kjøttet i en lefse med en eggeblanding.

Ingredienser

Mørnet hval biff: 400g
Estragon: 10g
Persille: 10g
Koriander: 10g
Fedd hvitløk: 1 stk.
Sitron: 1 stk.
Nøytral olje: 1 dl.
Salt
Kvernet scechuan pepper: 1 liten ts
Honning: 1 ss
Kecap manis (søt soya): 1 ss
Grill spyd: 1 pk betelblad
Sprø hviløk: 8 ss

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Ingredienser

Mørnet hval biff: 400g
Estragon: 10g
Persille: 10g
Koriander: 10g
Fedd hvitløk: 1 stk.
Sitron: 1 stk.
Nøytral olje: 1 dl.
Salt
Kvernet scechuan pepper: 1 liten ts
Honning: 1 ss
Kecap manis (søt soya): 1 ss
Grill spyd: 1 pk betelblad
Sprø hviløk: 8 ss

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet biff av hval

Fremgangsmåte


  1. Finkutt løken og tilsett løken i rømme
  2. Finkutt gressløk og tilsett i rømmeblandingen
  3. Riv kokt egg på et rivjern og ha dette i rømmeblandingen med resterende ingredienser
  4. Vend I sammen og smak til med salt og pepper
  5. Tilsett litt sitron juice
  6. Kutt den røkte hvalen I tynne skiver
  7. Legg i takstein oppå bakepapir og dryss over litt olje
  8. Legg et bakepapir over
  9. Kjevle det tynt u tog legg til siden
  10. Fordel rømmeblandingen utover på ei potetlefse
  11. Rull i sammen
  12. Legg potetlefsen over hvalkjøttet
  13. Rull I sammen slik at skjøyten er på underside
  14. Trim av sidene
  15. Pensle med litt olivenolje
  16. Kutt toppene av en karse
  17. Fordel karsen oppå rullen
  18. Rive pepperrot over
  19. Riv også litt sitronzect
  20. Server

Flere oppskrifter:

norge

Lett røkt hval & potetlefse

Rømme med aromater og gressløk. En annerledes vri på en klassiker. Vi ku...

norge

Hval tartar i sprø guoza

En liten f ingermat eller snacks som passer til alle anledninger. Gyoza få...

japan

Aburi Hvalbiff

En klassikker som fremhever de gode egenskapene ved det røde hvalkjøttet....