28

Panert hvalkjøtt med parmesan

En rett som passer for både store og små. Den sprø paneringen med Parmigiano-Reggiano gir retten et krydret særpreg og hever smaken på det røde kjøttet. Server med en skive sitron og et lite dryss med salt på toppen.

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 200g*
  • Parmigiano-Reggiano ost: passende mengde
  • Salt: passende mengde
  • Olivenolje: passende mengde
  • Pepper: passende mengde
  • Salat til tilbehør: passende mengde
  • Hvetemel: passende mengde
  • Sitron: 1 skive
  • Sitron: 1 skive
  • Pisket egg: 1 egg
  • Salt (før servering): Litt

*: Beregnet mengde for én porsjon

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Ingredienser

  • Rødt hvalkjøtt: 200g*
  • Parmigiano-Reggiano ost: passende mengde
  • Salt: passende mengde
  • Olivenolje: passende mengde
  • Pepper: passende mengde
  • Salat til tilbehør: passende mengde
  • Hvetemel: passende mengde
  • Sitron: 1 skive
  • Sitron: 1 skive
  • Pisket egg: 1 egg
  • Salt (før servering): Litt

*: Beregnet mengde for én porsjon

 

Fremgangsmåte


1. Fjern fuktigheten fra det opptinte røde kjøttet med litt kjøkkenpapir. Krydre overflatene med salt og pepper.

2. Dekk hele overflaten med hvetemel, og rist kjøttet slik at eventuelle klumper forsvinner og du får et tynt lag med hvetemel igjen.

3. Dypp kjøttet i det piskede egget, og la det dryppe av litt.

4. Legg kjøttet på et brett med ferdigrevet Parmigiano-Reggiano, og lag en panering med osten.

5. Sett en stekepanne på med middels varme, og ha i en del olivenolje.

6. Når det begynner å ryke av pannen og la det frityrsteke i oljen.

7. Bruk en kjøkkenklype til å snu kjøttet jevnlig. Pass på at overflaten ikke brenner seg fast på pannen.

8. Ta kjøttet vekk fra pannen når overflaten er gyldenbrun. Skjær den så i fire biter.

9. Server med en skive sitron og litt salat. Dryss litt salt over tverrsnittet på kjøttstykkene.

 

Flere oppskrifter:

norge

Hval og variasjon på jordskokk

Denne retten er en moderne versjon av den tradisjonelle hvalbiffen, med et ...

japan

Hval Yukhoe

Denne retten er like mild og god i smaken som Yukhoe laget av oksekjøtt. ...

japan

Hval sashimi

En klassikker der de aller beste stykkene av hvalkjøttet kommer til sin re...