21

Hval og variasjon på jordskokk

Denne retten er en moderne versjon av den tradisjonelle hvalbiffen, med et restaurantpreg over seg som gjør at den passer ypperlig i for eksempel ett middagsselskap med venner eller familie

Ingredienser

Filét av hval:

  • Ca. 100 gram per porsjon

Jordskokkpuré:

  • 100 gram skrelt jordskokk, kuttet i terninger
  • Fløte
  • Salt

Syltet jordskokk:

  • 1 stk. jordskokk kuttet i tynne skiver
  • 50g sukker
  • 50g epleeddik
  • 50g vann

Syltet småløk:

  • 12 stk. røde delikatesseløk, skrelt
  • 140 gram sitronsaft
  • 220 gram sukker
  • Ristede hasselnøtter, grovknust

 

Last ned PDF med steg for steg bilder her

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet indrefilet

Ingredienser

Filét av hval:

  • Ca. 100 gram per porsjon

Jordskokkpuré:

  • 100 gram skrelt jordskokk, kuttet i terninger
  • Fløte
  • Salt

Syltet jordskokk:

  • 1 stk. jordskokk kuttet i tynne skiver
  • 50g sukker
  • 50g epleeddik
  • 50g vann

Syltet småløk:

  • 12 stk. røde delikatesseløk, skrelt
  • 140 gram sitronsaft
  • 220 gram sukker
  • Ristede hasselnøtter, grovknust

 

Stykningsdel

Vi anbefaler å bruke denne stykningsdelen til denne oppskriften:

Mørnet indrefilet

Fremgangsmåte


  1. Krydre kjøttet godt med salt og pepper på hver side
  2. Ha på litt olivenolje
  3. Stek kjøttet på høy temperatur i ca 30 sekunder på hver side
  4. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile samtidig som du gjør resten
  5. Legg på en skje med jordskokkpuré og dra utover tallerkenen
  6. Legg på jordskokkchips
  7. Legg på syltet jordskokk
  8. Legg på ristede hasselnøtter
  9. Legg på syltet løk
  10. Pynt med karse
  11. Kutt opp pene skiver med hvalkjøttet
  12. Anrett ved siden av garnityret

Flere oppskrifter:

japan

Soyamarinert hval og ris

Ved å modne kjøttet skikkelig vil smaken på hvalkjøttet bli bedre samt...

norge

Nudelsalat

Denne retten passer perfekt på varme sommerkvelder når det er grilling p...

norge

Lett røkt hval i potetlefse

Rømme med aromater og gressløk. En annerledes vri på en klassiker. Vi ku...