Lars Helge Hanssen

Lars Helge er en kokk hos Finnøy Havstuer. Han startet karrieren som lærling på Hotel Union i Geiranger før avtjening av førstegangstjenesten. Etter dette ble det to år som soussjef på Druen, Aker Brygge før nesen ble vendt mot Trondheim og en rekke jobber som sousjef og kjøkkensjef.

les mer

RESTAURANT

Lars Helge jobber som kokk hos Finnøy Havstuer. Hotell Finnøy Havstuer ligger helt ute ved havet ved øya Ona.

Om Lars Helge

Siste fire årene i Trondheim var han soussjef på Rica Nidelven. Etter 9 år i Trondheim reiste han «heim» og ble assisterande kjøkkensjef og senere kjøkkensjef på Hotel Union i Geiranger. I 2015 flyttet Lars Helge «ut i havgapet» og tok over som kjøkkensjef på Ona og Finnøy Havstuer.

Sjef over norges største samling av norsk akevitt

Her har han etter hvert i tillegg blitt utnevnt til sjef over Norge si største samling av norsk akevitt, restaurant-ansvarleg og assisterande hotellsjef. Siste tilskudd er at han er godt i gang med og tar vinkelner-utdanning ved NSU i Ålesund med eksamen i juni. Av alle mine jobber, som alle har vært fantastiske, vil han trekke fram Union, Nidelven og sin nåværende jobb som høydepunkter. Og kanskje et stagiaire-opphold på Noma i 2010 som det aller største.

Lars Helge Hanssen har laget disse oppskriftene:

Asiatiskinspirert carpaccio

Asiatisk inspirert carpaccio av kval med sprø grønn saker, cashewnøtter ...

Akevittflambert hvalbiff

Akevittflambert hvalbiff er en variant av en gammel klassiker som er pepper...

Lettrøkt hval

Lettrøkt kval, pepperrotrømme, sprø toast og tyttebærvinaigrette kan du...

Hvalsauté

Er en utmerket måte å bli kvitt avskjær etter biff. Sauté er en finere ...